Nederlandse werf ontwerpt een motorjacht speciaal voor de Zwitserse markt

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Serious Yachts heeft een motorjacht ontworpen speciaal voor de Zwitserse markt. Gently 40’ Lausanne is met haar unieke lengte- en breedteverhouding erg geschikt voor de meren.

De Gently 40’ Lausanne meet 12,06 meter lang en 3,60 meter breed. De Zwitserse ligplaatsen zijn aan een beperkte breedte gebonden, waardoor de meeste boten uit Nederland niet geschikt zijn. Serious Yachts zag een gat in de markt en besloot daarop een nieuw schip te ontwerpen. “Door continu te blijven luisteren naar vragen vanuit de markt speelt Serious Yachts in op de wensen van haar klanten. Met de opening van een kantoor in Zwitserland(Bottighofen) leek het slechts een kwestie van tijd dat er een model kwam speciaal voor de Zwitserse markt: de Gently 40’ Lausanne. En daarvan is de bouw inmiddels gestart”, aldus de werf.

De door Arnold de Ruyter getekende 40-voeter heeft de kenmerkende klassieke Gently-lijnen gecombineerd met moderne techniek en een mate van afwerking die we vooral kennen uit de wereld van de megajachten.

Het schip heeft een grote kuip, waar voldoende ruimte is voor gasten aan boord. De voorkant is strak en doet authentiek aan. Met haar 114-pk motor haalt het motorjacht een maximale snelheid van 9 knopen, omgerekend bijna 17 km/per uur.

Aan boord is één slaapkamer geschitk voor twee personen. Daarnaast zijn er nog twee slaapplekken in de salon te creeëren.

Op dit moment is de Gently 40’ Lausanne in aanbouw op de werf. Het eindresultaat zal in januari als wereldprimeur op Boot Düsseldorf 2015 te zien zijn.

Specificaties Serious Yachts Gently 40’ Lausanne

Lengte: : 4,06 meter

Breedte : 3,60 meter

Diepgang: : 1,15 meter

Materiaal: : Staal

Motor: : 114 pk

Brandstoftanks: : 2 x 230 liter

Watertank: 500 liter

Hutten: : 1( 2+2)

Rompvorm : Multiknik

Waterverplaatsing: : 14.500 kg

Maximum snelheid: 9 knopen

CE-certificaat: B

Tessa HeerschopNederlandse werf ontwerpt een motorjacht speciaal voor de Zwitserse markt

Reageer