Varen met de nieuwste rib en voor de luie zondag een luxe sloep

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

De zon begint alweer door te komen! Hopelijk gaat snel de temperatuur nog verder omhoog en kunnen we weer de winterjassen op zolder gooien. Wanneer je nog geen zomerplannen hebt loop je achter, want de meeste Nederlanders hebben hun vakantie al geboekt!

Wij hebben nog een paar gave zomertips voor jou zomer van 2019. Vaar uit met de nieuwste rib of pak een luxe sloep op de luie zonnige zondagen. Wij hebben de zomervreugde al te pakken. Jij ook?

Rib vs rubberboot

Een rib lijkt wellicht veel op een gewone rubberboot, maar is toch echt van veel meer gemakken voorzien. De termen worden onterecht soms weleens door elkaar gehaald, dus laten we even duidelijk hierover zijn. Het verschil is namelijk heel simpel, dus je zal het nooit meer vergeten: een rib heeft een verharde bodem (vaak polyester of aluminium) en een rubberboot heeft een zachte bodem.

Nostalgie

Als kind konden we uren plezier hebben in de sloot van een rubberbootje, maar nu zijn we ouder en gaan we niet meer ongemakkelijk in zo’n ding proberen te stappen (gaat geheid mis). Daarom is een rib boot van klopwatersport een perfect alternatief. Nostalgie op het water, maar dan met een tikkeltje meer gemak. Zie je jezelf alweer dobberen?

Luie zondagen in de sloep

Wil je nóg meer gemak? Dat begrijpen we heel goed, vooral als het zo’n luie zondag is. Daar hebben we ook een goede suggestie voor, namelijk: een sloep kopen. Op een sloep is het ook een stuk makkelijker om de hengel mee te nemen. Of de vissen zullen happen dit jaar kunnen we je niet garanderen, maar dat je geniet, dat wel!

Oh, wat heerlijk op het water… Wij kunnen niet wachten.

Tessa HeerschopVaren met de nieuwste rib en voor de luie zondag een luxe sloep

Reageer