Alle voordelen van een fluistermotor

In Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Je bent opzoek naar een elektrische buitenboordmotor, dan kan je nu al overwegen of je gaat voor een fluistermotor of een normale elektrische buitenboordmotor. Weet je het verschil al?

In dit artikel lees je meer over een fluistermotor en de voordelen hiervan. De naam zegt natuurlijk al het grootste voordeel: het is een erg stille variant van een buitenboordmotor. 

Even een middagje vissen

Lekker het water op met je bootje als het weer zomer is, misschien wel even met de vishengel. Leuk! Jammer alleen als je buitenboordmotor alle vissen al afschrikt. Dan is een fluistermotor perfect, want deze is namelijk zeer stil. En niet alleen tijdens het vissen kan dat een gunst zijn, ook tijdens een dagje varen kan het heel aangenaam zijn als de buitenboordmotor niet teveel herrie maakt.

Duurzaam varen

Naast de stilte is een fluistermotor ook duurzaam. De fluistermotor produceert dan ook minder stank dan een benzine- of diesel motor. Dat heeft natuurlijk ook weer een positief effect op de sfeer tijdens een middagje varen.

Welke motor heb ik nodig?

Afhankelijk van het type boot en lengte van de boot kiest je een geschikte fluistermotor. Fluistermotoren zijn voornamelijk geschikt voor kleinere boten. Alle fluistermotoren zijn elektrische motoren maar ze hebben andere specificaties. Er zijn een aantal factoren die mee spelen bij het kopen van een elektrische buitenboordmotor. Wat voor type boot heb je? Vaar je langere afstanden, voornamelijk korte stukjes of gebruik je de motor als trolling motor? Daarnaast speelt het aantal personen, het type vaarwater en golfslag en rol bij het kiezen van de juiste fluistermotor.

Tessa HeerschopAlle voordelen van een fluistermotor

Reageer