Artikelen die een echte watersport liefhebber moet hebben

In Bootnieuws, Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Als echte watersport liefhebber moet je natuurlijk over de juiste gear beschikken. Je wilt natuurlijk niet in het water liggen met een de verkeerde plank. MisterDaily zoekt uit wat de musthaves zijn voor de echte fanatiekeling.

Wetsuit

Hoe kan het ook anders, een wetsuit. Deze staat niet voor niets op nummer 1. Iedere watersporter heeft er eentje (of meerdere) in zijn kast hangen. Een wetsuit zorgt ervoor dat je in de winter en zomer (in Nederland is dat nodig) warm blijft in het water. Zorg bij de aanschaf ervoor dat het pak de juiste maat is en het goed aansluit. Doordat het pak goed aansluit kan er een klein laagje water in komen, dit water neemt de temperatuur van je lichaam aan en zo blijf je warm.

Check hier wetsuit voor heren op Wetsuit.nl.

Je eigen gear

Wakeboarden, surfen, suppen, het maakt niet uit welke watersport jij doet. Als je serieus aan de slag gaat, is het een aanrader om je eigen gear te kopen. Je raakt gewend aan je eigen spullen waardoor je alleen nog maar beter kan worden. En je hoeft natuurlijk nooit meer spullen te huren, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. Zorg ervoor dat je goed opzoekt welke gear jij nodig hebt. Of laat je goed informeren bij de aanschaf.

Helm

Het ziet er misschien suf uit, maar het is wel van waarde. Als jij een vette trick doet op een kicker van 3 meter hoog, dan heb je graag een helm op als dat niet goed gaat. Het is niet voor niets dat alle pro’s een helm op hebben. Nog een voordeel van een helm: je kan een GoPro op erop zetten. Zo kan je al je beelden terug kijken en er misschien wel een vette edit van maken! Toch best handig, zo’n helm.

Zwembroek

Natuurlijk draag je niet heel het seizoen een wetsuit (ook al is het wel lekker warm). Als het eindelijk eens lekker weer is in Nederland of je zit met meters hoge golven in Bali, is het lekker om gewoon een zwembroek aan te hebben. Zorg er dus voor dat je een goed passende en vooral dope zwembroek in je kast hebt hangen. Ze zeggen wel eens ‘’Schoenen maken de man.’’ Maar als je geen schoenen aan hebt, dan moet je zwembroek het maar doen.

Tessa HeerschopArtikelen die een echte watersport liefhebber moet hebben

Reageer