Tips voor het kopen van de meest geschikte wetsuit

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

Er is niet één beste wetsuit op de markt. Iedereen heeft andere lichaamsvormen en dat speelt een grote rol bij het bepalen wat het beste wetsuit is voor jou. Toch is het wel essentieel, vooral met het koude weer in Nederland, om hier serieus even mee bezig te zijn. Vandaar dit artikel!

Een wetsuit zorgt dat jouw lichaam warm blijft onder water en je dus langer in het water kan blijven spartelen. Ze komen in verschillende diktes, maten, vormen en bedrukkingen, ieder speciaal ontwikkeld. Zie hier bijvoorbeeld de JOBE wetsuit.

Waarom is het juiste wetsuit belangrijk?

Zoals hierboven al beschreven is, houdt een wetsuit ons warm. Dit wordt gedaan door een dun laagje water vast te houden tussen onze huid en het neopreen. Dat water wordt dan vervolgens verwarmd door de warmte van ons eigen lichaam. Dat er een beetje water in het wetsuit komt, is dus zoals het hoort, vandaar de naam!

Wanneer jouw wetsuit te ruim zit, zal er constant een nieuwe golf koud water naar binnen komen. Dan heeft het lichaam het heel moeilijk om steeds zichzelf weer op te warmen. Daarom is het belangrijk de juiste wetsuit voor jouw lichaam te vinden.

Welke soort past bij jou?

Allereerst zul je jezelf af moeten vragen welk soort pak je nodig zal hebben: diegene met korte mouwen of lange mouwen? Jouw keuze hangt af van de gemiddelde temperatuur in het water waar je het wetsuit wilt gaan gebruiken. In de zomer kan je in Nederland best een korte mouwen pak gebruiken, maar buiten de paar mooie dagen die we hier zomer kunnen noemen zou ik je echt een full-body aanraden.

Naast deze soorten kan je ook kiezen voor verschillende diktes. Milde temperaturen: 3/2, matige tot koude temperaturen: 4/3 en voor echt koude temperaturen is het aan te raden te gaan voor 4/7. Voor de echte koudkleumen zoals ik kan je nog extra’s aan je wateroutfit toevoegen. Bijvoorbeeld: een kap, schoentjes en handschoenen.

Tessa HeerschopTips voor het kopen van de meest geschikte wetsuit

Reageer