Iedereen wil megacruiseschip Oasis of the Seas zien

In Motorboten by Tessa Heerschop1 Bericht

Speciale rondvaarten om megacruiseschip Oasis of the Seas te zien in Rotterdam, zijn vrijwel allemaal uitverkocht. Het schip krijgt landelijke media-aandacht en is een scheepvaarthit voor spotters.

Het grootste cruiseschip ter wereld komt naar Nederland en er is veel belangstelling om haar in het echt te zien. Rondvaartbedrijf Spido speelt daar handig op in en organiseert speciale tochten naar het megacruiseschip in de haven van Rotterdam. De tochten zijn bijna allemaal uitverkocht.

Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld en vanaf eind 2009 in de vaart. Het schip meet 362 meter, weegt 220.000 ton, heeft 16 dekken en biedt plaats aan 5400 passagiers.

Aankomst

De Oasis komt maandag  as. om 24.00 ETA in Hoek van Holland en meert om 02.00  af aan de Cruise Terminal. Na het ontschepen van de passagiers  gaat het schip dinsdagmorgen om 10.00 uur richting Botlek naar het dok van Keppel Verolme. “Wij varen met onze James Cook mee mee naar de Botlek”, aldus Lieuwe Ferwerda van Spido.

Vertrek

De Oasis vertrekt op 14 oktober na twee weken onderhoud weer uit Rotterdam. Ze neemt dan passagiers mee naar Southhampton. Er is zoveel belangstelling voor deze tocht onder scheepsspotters dat Spido maar liefst vier schepen inzet,waaronder de James Cook, Ostara en Henry Hudson die 3,5 uur meevaren met het cruiseschip.
Op 3 oktober organiseert Zeetours een Cruise (middag/avond) evenement in het Maritiem Museum waar Spido met een stand staat om o.a. de Sail Away tocht op de 14 oktober te promoten, en daarnaast natuurlijk Spido in het algemeen.

Ook andere rederijen organiseren dergelijk tochten. “Het is zou natuurlijk mooi zijn om een armada van begeleidende schepen op de rivier te krijgen die met het cruiseschip meevaren. Net als dat regelmatig in Hamburg en Southampton gebeurt”, aldus Lieuwe.

Vol

Echte liefhebbers willen natuurlijk mee aan boord van de Oasis, maar die hebben pech. De tweedaagse minicruise is helemaal volgeboekt.

Verwachte aankomst op dinsdag 30 september 2014
* Om 00:00 uur bij Hoek van Holland
* Om 02:00 uur aan de kade van de Wilhelminapier bij Cruise Port Rotterdam

Verwacht vertrek op dinsdag 30 september 2014
* Om 12:00 uur vanaf de kade aan de Wilhelminapier bij Cruise Port Rotterdam richting Keppel Verolme b.v.

Technische details Oasis of the Seas
Lengte   362 meter lang
Diepgang  9,1 meter
Capaciteit 6269 passagiers
Bemanning 2165 personen

Heeft u foto’s van de Oasis of the seas in Rotterdam? Mail deze dan naar de redactie (Tessa@Nautica.nl).

Tessa HeerschopIedereen wil megacruiseschip Oasis of the Seas zien

Berichten

  1. Pingback: Komt er wel of geen superjacht van 1 miljard dollar? - Nautica

Reageer