Cigarette Racing haalt inspiratie uit Mercedes-AMG GT

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Een powerboat die geïnspireerd is op de nieuwste supercar van Mercedes-AMG, de GT, dat is het laatste concept van Cigarette Racing.

Knalgeel

Mercedes-AMG heeft vorig jaar de GT (en GT S) gepresenteerd als het nieuwe topmodel van het merk. De nieuwste powerboat van Cigarette Racing moet de nodige designkenmerken van de auto overnemen. Zo komt de ruit overeen met de voorruit van de sportwagen, maar ook de kleur waarin de Mercedes-AMG GT steeds gepresenteerd wordt, knalgeel, is prominent aanwezig op de boot.

Mercedes-AMG Cigarette Racing Powerboat - Nautica

Teaser

Tot nu toe is er alleen de bovenstaande teaser. Op de Miami International Boat Show, die op 12 februari van start gaat, laat Cigarette Racing de nieuwe powerboat volledig zien.

Mercedes-AMG en Cigarette Racing

De twee fabrikanten hebben al vier keer eerder samengewerkt. De Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept wordt de vijfde. In 2013 presenteerden Mercedes-AMG en Cigarette Racing de Cigarette-AMG Electric Drive, een elektrische powerboat met 2.220 pk. Het is een volledig elektrische boot, met de elektromotoren uit de elektrische supercar van AMG. Met al die elektropower haalt de powerboat een topsnelheid van ruim 86 knopen.

Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013 Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013

Meer lezen over de AMG GT? Kijk dan op AutoVandaag.nl!

Tessa HeerschopCigarette Racing haalt inspiratie uit Mercedes-AMG GT

Reageer