Wider Yachts introduceert Wider 125 in Miami

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het Italiaanse Wider Yachts heeft vandaag op de Miami International Boat Show het doek van de Wider 125 getrokken, een 38 meter lang superjacht.

Wider 125 - Nautica

Research

Wider Yachts geeft aan dat er meer dan een jaar aan research in de Wider 125 is gaan zitten. Het werf is in gesprek gegaan met jachteigenaren en potentiele klanten en heeft daar het ontwerp op afgestemd.

Wider 125 - Nautica

Afstanden

Net als de Wider W150 en W165 is de W125 ontworpen door Fulvio Di Simoni. En net als die grotere jachten heeft ook dit jacht elektromotoren met een dieselgenerator. Met die motoren moet hij een topsnelheid halen van 14 knopen. Dan heeft hij een range van 2.000 zeemijlen. De kruissnelheid is 12 knopen en dan heeft hij een range van 2.600 zeemijlen. Heb je totaal geen haast, dan kun je ook 8 knopen varen, zodat de range een flinke 4.400 zeemijlen wordt.

Wider 125 - Nautica

Twee versies

Zowel de romp als de bovenbouw van de Wider zijn gemaakt van aluminium. Er is een grote ‘Stateroom’ voor de eigenaars op het hoofddek. Gasten kunnen kiezen uit een van de vier hutten, ieder met ensuite badkamer. Voor de crew zijn er drie tweepersoons hutten en een ruime hut voor de kapitein. De W125 is te bestellen met een Europese en Amerikaanse configuratie, waar de tweede een speciale ingang voor crew heeft, zodat de eigenaar en gasten niet gestoord worden. Voor de Europese versie is de indelng van het interieur weer anders zodat de scheepskeuken op het onderdek zit. Aan boord is ook ruimte voor 5,5 meter lange tenders, die met een kraan in- en uit het water kunnen worden gehaald.

Wider 125 - Nautica

In 2017 moet de eerste Wider 125 worden afgeleverd. De bouw begint binnenkort.

Wider 125 - Nautica Wider 125 - Nautica

Tessa HeerschopWider Yachts introduceert Wider 125 in Miami

Reageer