Zeilboot RS Aero genomineerd voor Product van het Jaar op Hiswa

In Bootnieuws, Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

Zeilboot RS Aero

Zeilboot RS Aero

De nieuwe zeilboot RS Aero Laser is dit jaar op de Hiswa en is genomineerd voor Product van het jaar. De singlehanded dinghy RS Aero is een lichtgewichtboot die snel vaart, maar ook sterk is. “Door goed gebruik te maken van de huidige kennis van bouwen is ook het prijs niveau zeer acceptabel gebleven.”

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen in de zeilsport. Veel boten worden zo comfortabel mogelijk gemaakt, om de 50+ passagiers te behagen. Daarnaast zijn er wedstrijdboten die juist steeds gestroomlijnder worden en extreem professioneel zijn ingericht, zoals met bijvoorbeeld een Volvo Ocean en de Americas cup. Toch bleef het op het gebied van eenmanszwaardboot zeilen stil. Totdat RS ermee aan de slag ging, het resultaat is de RS Aero.

Makkelijk en snel zeilen met de RS Aero

Makkelijk en snel zeilen met de RS Aero

Zwaardboot

“Zwaardbootzeilers kunnen zich voorstellen hoe deze boot de sport verandert”, aldus Marieke Gijzel van Aquavitesse.  “Vaar de boot en je beseft snel dat je haar hebt onderschat. De boot is biedt een ideale combinatie van snelheid en gebruiksgemak.”

aero

Op het dak

Mede door het lichte gewicht van de romp en tuigage is de boot op de kant gebruiksvriendelijk. “De boot op het dak van een auto tillen is nog gemakkelijker dan een optimist”, aldus Gijzel. De boot weegt alles bij elkaar 48 kilo.

Tuigen

De RS Aero heeft drie tuigen de 5/7/9 waardoor de boot voor elke leeftijd en elke gewichtsklasse aan gepast kan worden of aan elke windsterkte kan worden aangepast. Bij het wisselen van het tuig wordt alleen de ondermast vervangen. De ondermast heeft steeds een andere lengte en stijfheid zodat de zeileigenschappen gelijk blijven maar alleen het zeil oppervlak verkleint.

Zeilboot product van het jaar

Sterke constructie

De boot wordt is gemaakt van een epoxy-sandwich constructie. Door gebruikt te maken van de nieuwst technieken en materialen is het gelukt een romp gewicht te creëren van 30 kg met behoud van de sterkte. Zo is er op de belangrijke constructieve plekken carbon vezel gebruikt. De mast en giek zijn volledig uit carbon vervaardigt.

Technische details RS Aero:

Prijs vaarklaar:   € 7.075,- / € 7.295,-
Modellen:           5/7/9
Lengte:                4   m
Breedte:              1,4m
Romp gewicht:  30 kg
Constructie:       Epoxy & Carbon
Mast:                   tweedelig Carbon
Giek:                    Carbon
Roer/Zwaard:    Epoxy & Carbon

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

 

Tessa HeerschopZeilboot RS Aero genomineerd voor Product van het Jaar op Hiswa

Reageer