Wonen op het gloednieuwe duurzame zeilende schip H20

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

IMG_0040

De H2O is een gloednieuw zeilend schip waar je op kunt wonen en recreëren. Het 18,5 meter lange schip wordt deze week gepresenteerd op de Hiswa. “De H2O is een sterk en robuust schip waar je van gaat houden, omdat je er de zeven zeeën van de wereld kan doorkruisen, maar ook heerlijk op kan wonen”, aldus Chris Kempe van Gilles Botenbouw.

Wie het schip koopt, heeft nog geen ligplaats. Maar de bedoeling is dat je daadwerkelijk gaat varen met het luxe schip en woont in de natuur. “Je beleeft prachtige zonsondergangen door het vrije uitzicht. Daarnaast is het schip top in wooncomfort.” Zo is er voldoende stahoogte. De H2O heeft de afmeting van een volwaardig appartement van circa 75m2. De luxe woonkeuken met alle denkbare apparatuur, vloerverwarming, 2 badkamers en 3 slaapkamers doen niet onder voor uw thuisomgeving. Daarnaast is er hoogwaardige isolatie aangebracht (waaronder dubbele beglazing) voor optimaal comfort en een laag energieverbruik.

IMG_0032

Milieuvriendelijk

Het schip is over het gehele schip zwaar geïsoleerd. De energiekosten zijn laag, omdat die aan boord worden opgewekt met technieken als zonnepanelen en collectoren. Warmtewisselaar en warmtepomp, waarvan de warmtewisselaars van titanium plaat zijn gemaakt, kunnen zowel uit zout als zoet oppervlaktewater energie opwekken. “De warmte energiebesparing is ca 75 % ten opzichte van conventionele systemen.

Alle aansluitingen zoals het rioolsysteem de waterleiding en het elektriciteitsnet werken heel simpel via een snelkoppeling.De romp en opbouw worden met natuurlijke en duurzame materialen gebouwd.

IMG_0037

Specificaties H20 Zeiljacht

Lengte: 18,5 m
Breedte: 5,6 m
Zeil oppervlak: 180 m²
Motor: Perkins M 225, 225 pk – CE: A – Unlimited Ocean – Diesel: 2000 L
Vers water: 1500 L
Afval water: 205 L

Hiswa Rai

Watersportbeurs Hiswa Rai wordt van 11 t/m 15 maart 2015 georganiseerd in de Rai Amsterdam. Meer dan 175 exposanten zijn aanwezig bij de indoorbeurs, waarvan het overgrote merendeel uit Nederland komt.

Tessa HeerschopWonen op het gloednieuwe duurzame zeilende schip H20

Reageer