Genieten in Frankrijk: Varen en wijnproeven in Bordeaux

In Evenementen by Tessa HeerschopReageer

rc

De riviercruises in Nederland zijn meestal een beetje suf en lijken vooral te bestaan uit fietsvakanties voor verveelde bejaarden. Maar er zijn ook andere vormen van varen en genieten, zoals ze in Bordeaux laten zien. Genieten in Frankrijk betekent varen en wijnproeven aan boord. 

Bordeaux is een mooie stad met een statige uitstraling. De huizen in het centrum zijn gebouwd in de 18e eeuw en langs de Garonne zie je een lange rij classicistische gevels die uitkijken over de rivier. Vanuit de haven in deze stad zijn leuke boottochten te maken naar de omringende wijngebieden.

Met ‘Bordeaux River Cruise’ worden dagelijks boottochten georganiseerd vanuit Bordeaux naar de beroemde wijngebieden van Saint-Emilion, Médoc, Sauternes en Côtes de Bourg. Daaribj is het mogelijk de citadel van Blaye te bezoeken, een vestingwerk van Vauban dat op de lijst van werelderfgoed van Unesco staat.

Eten aan boord

romantisch

De riviercruiseschepen organiseren ook gastronomische diners aan boord vanaf 50 euro per persoon inclusief de vaartocht. Tijdens de vaartocht worden diverse eilanden bezocht, maar het draait voornamelijk om het lekkere Franse eten.

De boten vertrekken dagelijks vanaf het voorjaar tot en met het najaar en de excursies zijn geschikt voor particulieren en groepen.

Tessa HeerschopGenieten in Frankrijk: Varen en wijnproeven in Bordeaux

Reageer