Met de kids in de meivakantie naar het Maritiem Museum

In Evenementen by Tessa HeerschopReageer

maritiemmuseum

De meivakantie in het Maritiem Museum Rotterdam staat in het teken van de tentoonstelling ‘De wereld op je bord’. Naast een bezoek aan deze smakelijke familie-expo kunnen families in de Maritiem Museum Haven op zoek naar de herkomst van ons eten, ze ontdekken aan boord van een parlevinker hoe schippers vroeger boodschappen deden en maken hun eigen cupcake of moederdagcadeau.

Tijdens een rondvaart met de watertaxi zien bezoekers Rotterdam op z’n mooist en volwassenen krijgen tijdens ‘Collectie in de spotlight’ een kijkje in de topcollectie van het museum. 

De wereld op je bord
Hollandser dan stamppot en koffie kan het niet worden, zou je denken. Toch brachten ontdekkingsreizigers de aardappel ooit mee uit Zuid-Amerika, komen de meeste groenten meer dan de helft van het jaar per schip uit het buitenland en hebben we ons dagelijkse bakkie ‘leut’ te danken aan smokkelende scheepslieden. Bezoekers ontdekken in deze familietentoonstelling met al hun zintuigen dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord.

kinderen

Cinemaritiem
In de meivakantie draait het Maritiem Museum elke dag ‘smakelijke’ films in de Zadkinezaal. Ratatouille is een heerlijke film over een ratje dat chefkok wil worden en na te zien van ‘Willy Wonka’ heb je meteen zin in chocola.  

Datum: 2 mei t/m 10 mei
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Voor wie: iedereen
Kosten: gratis (excl. entree)

Speurtocht aan boord
Families met kinderen gaan in een spannende speurtocht aan boord van de schepen in de Maritiem Museum Haven op zoek naar de herkomst van bananen, pinda’s, aardappelen, sinaasappels, cacao, koffie, specerijen en rijst.

Datum: 5 t/m 10 mei
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Voor wie: kinderen
Kosten: gratis (excl. entree)

Cupcakes versieren
Kinderen mogen met allerlei lekkernijen hun eigen cupcake versieren. Opeten mag natuurlijk meteen.

Datum: woensdag 6 mei
Tijd: 12:00-16:00
Wie: kinderen
Kosten: €2,00 excl. entree

Moederdag
Nog geen cadeau voor moederdag? Verras haar met een mooie eigengemaakte ketting van macaroni. Succes gegarandeerd.

Datum: zondag 10 mei
Tijd: 12:00-16:00
Wie: kinderen
Kosten: 1 euro (excl.entree)

Boodschappen op het water
Binnenvaartschepen voeren sinds jaar en dag een druk bestaan. Tijd om inkopen te doen was er amper. Het stilleggen van een schip om boodschappen te doen, nam veel kostbare tijd in beslag. Rond 1930 brachten de zogenaamde ‘parlevinkers’ uitkomst voor de schippers. Het handelsgebied van de parlevinker lag voornamelijk rondom sluizen waar schepen moesten wachten. In het begin verkocht de parlevinker hoofdzakelijk brood, groente, klompen en handschoenen. Later werden de boten gemotoriseerd en groeiden ze uit tot volwaardige kleine supermarkten op het water. Families ontdekken aan boord van de laatste parlevinker die ooit actief was in ons land hoe boodschappen doen aan boord er vroeger aan toe ging.

Datum: donderdag 7 mei
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Voor wie: iedereen
Kosten: gratis (excl. entree)

Maritiem Museum rondvaart met de Watertaxi

Een bezoek aan het Maritiem Museum is goed te combineren met een spectaculaire rondvaart met de watertaxi door de havenstad Rotterdam. De vaart start vanaf het museum, gaat rond het Noordereiland waar het zicht op de Rotterdamse skyline op z’n mooist is. De watertaxi vaart verder onder de oude spoorhefbrug door, via de Erasmusbrug naar voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn Hotel New York, langs stoomschip De Rotterdam en weer terug naar de museumhaven.

Datum: elke dag vanaf maandag 4 mei
Tijden: op weekdagen elk heel uur van 11.00 – 15.00 uur. Op zaterdag en zondag elk half uur van 12.00 – 15.00 uur.
Meer informatie: www.maritiemmuseum.nl

Collectie in de Spotlight
Het Maritiem Museum heeft een collectie van wereldformaat. Daarom zet het museum elke tweede vrijdag van de maand een deel van zijn collectie in de spotlights met een lezing of bijzondere rondleiding. Deze maand vertelt wetenschapsconservator Jeroen ter Brugge over de geschiedenis van de Admiraliteit op de Maze/Rijkswerf Rotterdam.

Datum: vrijdag 8 mei
Tijd: 14:00-15:00 uur
Wie: volwassenen
Kosten: gratis (excl. entree)
Vrienden en vrijwilligers hebben gratis toegang.
Aanmelden via secretariaat@maritiemmuseum.nl of 010 413 26 80.

Tessa HeerschopMet de kids in de meivakantie naar het Maritiem Museum

Reageer