Vreemde vloot in Brabant

In Evenementen by Tessa HeerschopReageer

vreemd

Maar liefst 18 kunstobjecten varen mee in een vloot op 18, 20 en 21 juni over de rivier de Dommel in Den Bosch. De parade is geïnspireerd op het leven en werk van de schilder Jheronimus Bosch.

De Bosch Parade 2015 bestaat uit varende kunstobjecten, met intrigerende titels alsViriditas, Lekker Boejeh!, Hemelbestormers en De Zeven Hoofdzonden en je kent ze. De meeste objecten worden over het water voortbewogen zonder gebruik te maken van stroom of brandstof, waardoor muziek en spel in de tocht op ongestoord kunnen worden beleefd.

Professionele kunstenaars, vormgevers, componisten, regisseurs en choreografen hebben hun artistieke ontwerpen gebouwd samen met diverse vrijwilligers uit de Brabantse hoofdstad. Performances worden uitgevoerd door Bossche schoolkinderen, ex-gedetineerden en door amateurs van koren, theatergroepen, sociale projecten en sportverenigingen.

Bosch Parade app

Met de speciale Bosch Parade app kan de tocht nog intenser beleefd worden. De app bevat achtergrondinformatie over alle projecten en beeldverslagen van het maakproces.

Route

Bosch Parade is vanaf de vestingmuren en taluds langs de Dommel maar ook aan de voet van de Citadel te aanschouwen. De Parade start bij het Wilhelminaplein (voormalige Heetmanplein)  en eindigt nabij de eerste brug van de Zuid Willemsvaart.

Donderdag 18 juni 20.00 uur

Zaterdag 20 juni 17.00 uur

Zondag 21 juni 15.00 uur

Jheronimus Bosch 500

In 2016 herdenkt de stad ’s-Hertogenbosch dat Jheronimus Bosch er 500 jaar geleden overleed. Dat jaar vormt het hoogtepunt van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Sinds 2010 wordt jaarlijks een speciaal samengesteld programma aangeboden. Beeldend kunstenaars, filmmakers, kunstacademiestudenten, dansers, musici, theatermakers, kunsthistorici, inwoners en culturele instellingen laten zich inspireren door de creativiteit van Nederlands belangrijkste schilder uit de middeleeuwen. Bosch Parade is onderdeel van Jheronimus Bosch 500.

 

Tessa HeerschopVreemde vloot in Brabant

Reageer