Onderwater vliegen met je persoonlijke onderzeeër

In Superjachten by Tessa HeerschopReageer

De onderzeeërs van DeepFlight zijn privé-onderzeeërs, waarmee je tot 120 meter diepte kunt duiken (daarna wordt het te donker). De super Falcon Mark 2 is het nieuwste model van het bedrijf.

onderwater

De super Falcon Mark 2 kan vier knopen behalen, omgerekend 7 km/per uur. Afdalen gaat altijd langzaam, dus dit is een ideale maximumsnelheid.

varen

Veiligheid staat voorop bij de mini-onderzeeërs. De bootjes zijn ontwikkeld om te blijven drijven en nemen extra ballast mee om te duiken. Wanneer er zich een noodsituatie voordoet, gooit de onderzeeboot automatisch de ballast weg, waardoor je naar de oppervlakte drijft.

onderzeeër

De Falcon weegt ‘slechts’ 1800 kg en is 5,9 meter lang. Dat betekent dat de submarine op de meeste superjachten gewoon op het dek past of zelfs in de garage. Je kan haar dus meenemen op reis.

vliegen

De besturing van de onderzeeboot is zo simpel mogelijk gehouden, zodat je na een kleine uitleg al snel de cockpit begrijpt. Op die manier hoef je niet jaren in de studieboeken te zitten, voordat je je eigen onderzeeër mag besturen.

cockpit

Last but not least: de boot is superschoon. De voorstuwing gebeurt elektrisch met twee superaccu’s van 40 volt. Hierdoor is de boot stil en schoon, waardoor je meer kans hebt om dicht in de buurt van het zeeleven te komen. Want daar is het natuurlijk allemaal om te doen bij een onderzeeër: de prachtige wereld van Ariël ontdekken.

Tessa HeerschopOnderwater vliegen met je persoonlijke onderzeeër

Reageer