“Nederland is sterk in staal”

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

hiswatewater

“Nederland is sterk in staal”, aldus de Hiswa te Water. De organisatie van de watersportbeurs heeft deze week de primeurs van de komende beurs in september bekend gemaakt.

Een greep uit de primeurs van stalen schepen die tot op heden zijn aangekondigd: de Andante 438 AC van Aquanaut Yachting, de Classic Sturdy 42 Sedan Deckbridge en de Grand Sturdy 45.9 Sedan Wheelhouse van Linssen Yachts, de Discovery 45 OC van Super Lauwersmeer, de Vedette 10.30 en de Boarncruiser 1200 Elegance van De Boarnstream.

OTTI Fotografie

De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2015 in Amsterdam Marina, direct bereikbaar met de gratis pont van Amsterdam CS naar de NDSM-werf. Openingstijden dagelijks van 11.00 – 19.00 uur.

OTTI Fotografie

De HISWA te water 2015 heeft een nieuwe inrichting met een bredere kade, gemakkelijke route en een centraal terras bij Loetje aan ’t IJ. De inrichting is zo overzichtelijker en bezoekers hoeven niets te missen. Bovendien is er zo beter uitzicht op het water, waar een spetterend programma plaatsvindt voor kinderen, jeugd en volwassenen.

OTTI Fotografie

Bezoekers kunnen een proefvaart maken in sloep, zeil- of motorboten, een manoeuvreerclinic volgen, demonstraties en workshops bezoeken en genieten van vele andere watersportenactiviteiten in de haven. Kinderen kunnen zeilen in een Optimist, kanovaren, suppen en waterfietsen.

OTTI Fotografie

De HISWA te water is traditioneel de kick off van de najaar shows en brengt de grootste collectie Nederlandse jachten bijeen. Tientallen Nederlandse werven en een groot aantal buitenlandse merken leggen hun nieuwste modellen straks naast elkaar in het water. Met ruim 30 deelnemers zijn de Nederlandse jachtbouwers heel sterk vertegenwoordigd op de HISWA te water 2015. “Nergens anders liggen zoveel nieuwe Nederlandse jachten en motorboten bij elkaar. Dat maakt de beurs echt uniek”, aldus manager Michelle Jonker. “ Maar ook het internationale aanbod met merken als Bavaria, Hanse en Beneteau is sterk.”

OTTI Fotografie

Jonker kijkt met veel enthousiasme uit naar de primeurs  die er van 1 t/m 6 september worden gepresenteerd  in Amsterdam Marina. “Met trots kan ik melden dat we nu al 17 wereldprimeurs kunnen aankondigen, 13 Nederlandse primeurs en twee Europese primeurs. En het aantal aanmeldingen stijgt nog steeds.” Onder de wereldprimeurs bevinden zich de Storm X-65 Wheelhouse van Dutch Quality Yachts, de Sossego Comfort 22 van Gebroeders van Enkhuizen, de Bestewind 50 van KM Yachtbuilders en de isloep Rapida 777. Een greep uit de Nederlandse primeurs op de HISWA te water 2015: de Aluqa luxe snelvarende tender van Esteq, de Galeon 305 HTS van Klop Watersport, de Azuree 33C van Sirena Marine en De Kapiteinssloep 8M van Wajer & Wajer Yachts.

OTTI Fotografie

Onder de exposanten bevindt zich een flink aantal nieuwkomers en oude bekenden die weer terugkeren naar het evenement. Nieuwkomers zijn o.a. Swissway, Rheben Yachting, Lillebror Marine, Rederij Haerlem, Carl Stahl Benelux, VT Solutions, L.V. Jachttechniek, YaserNL en het Franse  727 Sail Bags.  “We zijn ook verheugd dat we oude bekenden weer terugzien zien komen, zoals  Jonkers Yachts, Grevelingen Yachting, Navico Logistics, Kuster Yachts en Yacht Controller Nederland. Dit laat zien dat er animo is in de markt”, aldus beursmanager Michelle Jonker, “en het verbreedt het aanbod”.

Klik hier voor de boten die aanwezig zijn (PDF). 

 

Tessa Heerschop“Nederland is sterk in staal”

Reageer