Nieuwe collectie zeilkleding van Gaastra Pro Gore-Tex gepresenteerd

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

brunel__0_0_0_vor_2014_-_obr_-_brunel_vor_hq_secondary_ftp_0_0_bru_150322_coppers_0144

Gaastra Pro heeft haar nieuwe collectie zeilkleding gepresenteerd in Amsterdam. De kleding is dankzij de verwerking van Gore-Tex en Windstopper materialen, van superkwaliteit. Team Brunel in de Volvo Ocean Race draagt Gaastra Pro en de technologieën die samen met de professionele zeilers zijn toegepast, zijn verwerkt in de nieuwe collectie.

Olympisch topzeiler Pieter-Jan Postma had de eer om de collectie te presenteren aan het grote publiek.

Olympisch topzeiler Pieter-Jan Postma had de eer om de collectie te presenteren aan het grote publiek.

Tijdens het evenement eind mei, gehouden in de Gaastra flagship store op de van Baerlestraat te Amsterdam, sprak Marc Blees, Managing Director Gaastra Pro, over de vernieuwde innovatieve collectie. De collectie is door de toepassing van de Gore-Tex producten ideaal voor langdurig gebruik onder extreme omstandigheden.

20150522-JoepSiermannFotografie-Gaastra-Pro-Persbericht-3

De meeste mensen kennen Gaastra van de polo’s en andere kleding, maar Gaastra Pro is er speciaal voor de echte zeilers. Met de nieuwste collectie, laat het merk zien volwassen te zijn en de concurrentie aan te kunnen met andere grote merken die al langer Gore-Tex gebruiken.

Gore-Tex is een speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat zeilkleding waterdicht is, maar toch ook kan ademen. Het is dus niet hetzelfde als een stukje plastic, zoals bij een gewone regenjas. Maar de jassen zijn ook niet alleen maar warm, zoals bij wintersportkleding.  Door Gore-Tex heb je een waterdicht, warm en stevig zeiljack. Vroeger kon je nogal zweten in zo’n zeiljas, maar door de nieuwste technologiën is dat allang niet meer.

Goretex

 

De kleding van Gaastra Pro is waterdicht

De kleding van Gaastra Pro is waterdicht

Het uiterlijk van de jassen is zoals je van Gaastra mag verwachten: Chic en strak afgewerkt. De jassen kun je ook aan de wal aan, bij wijze van spreken. We zien in de nieuwste collectie de gele kleur van Team Brunel terug, het typische Gaastra-blauw, maar geen rode kleding. En eerlijk gezegd missen we dat ook niet, er zijn al genoeg zeilers in die opvallende kleur.

45150151-F40-1

Gaastra zet zich in voor meerdere zeilevents en is dit jaar is partner van internationale zeilevents waaronder Les Voiles de Saint Barth en sponsor van professionele zeilteams als het Quantum Racing Team. Ook op nationaal niveau heeft Gaastra een partnership; het merk is sponsor van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Les Voiles de Saint Barth

Les Voiles de Saint Barth

Team Brunel is volgende week in Nederland tijdens de Pit Stop in Den Haag tijdens het Volvo Ocean Race festival. De zeilkleding van Gaastra Pro is in diverse watersportwinkels te koop en ook online in de Gaastra Pro Shop.

Lees hier de vijf dingen die je moet weten over de pit stop van Team Brunel in Den Haag. 

Tessa HeerschopNieuwe collectie zeilkleding van Gaastra Pro Gore-Tex gepresenteerd

Reageer