Vertrekschema Volvo Ocean Race boten vanuit Scheveningen/Den Haag

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

stopover

De Volvo Ocean Race boten vertrekken vandaag na een korte Pit Stop vanuit Scheveningen/Den Haag naar de finish in Göteborg. Alvimedica vertrekt als eerste uit Den Haag, team Brunel mag ongeveer 1,5 uur later weg.

De zeilboten kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag in verschillende groepen binnen, met Alvimedica als grote koploper. Met het uitvaren op zaterdag wordt dezelfde volgorde gehanteerd als de binnenkomst. In totaal zijn er vier startgroepen en vier Sailors Parades, waarvan Alvimedica de eerste groep is.

vertrekschema

Startgroep 2
Na Alvimedica bestaat de tweede startgroep uit Dongfeng Race Team, MAPFRE en Team Brunel. Om 12.45 uur beginnen zij met de Sailors Parade, waarna ze het water op gaan. De volgorde van vertrek ziet er zo uit:

  • Dongfeng Race Team
  • MAPFRE
  • Team Brunel

Startgroep 3
De derde startgroep bestaat uit Abu Dhabi Ocean Racing. Zij starten direct hierna.

Startgroep 4

De laatste startgroep bestaat uit Team Vestas Wind en Team SCA. Om 14.45 uur begint hun Sailors Parade, daarna vertrekken ze in deze volgorde:

  • Team Vestas Wind
  • Team SCA
Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen

Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen

Start richting Gothenburg
De boten zijn niet direct vertrokken zodra ze de haven achter zich hebben gelaten. Ze maken eerst een kleine loop voor de pier langs, iedereen kan de zeilers zo uitzwaaien terwijl zij zich opmaken voor de allerlaatste zeemijlen van de Volvo Ocean Race.

volvooceanracevertrek

Tessa HeerschopVertrekschema Volvo Ocean Race boten vanuit Scheveningen/Den Haag

Reageer