Superjacht Evanna van Gert Verhulst (Samsom) op drift

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

gertjacht

“Moaaahw Gertje, wat isda nu?!”, zou Samsom zeggen. Het luxe motorjacht Evanna van de Belgische miljonair Gert Verhulst is beschadigd, nadat vandalen de trossen hadden losgegooid. 

‘Een voorbijganger meldde ons maandagmorgen om 5 uur dat een jacht doelloos ronddreef in het Willemdok’, bevestigt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens tegen Het Belang van Limburg. Het schip kwam los in de haven van Antwerpen van het Willemsdok en had een aanvaring met passagiersschip Festina Lente. Er vielen geen gewonden, beide schepen raakten licht beschadigd.

Evanna te koop

Het motorjacht Evanna staat al sinds januari 2014 te koop voor 1,7 miljoen euro. Verhulst heeft het schip zelf in 2009 van een Franse eigenaar overgekocht voor naar verluidt 1,5 miljoen euro.

Het superjacht Evanna meet 36,30 meter lang en is geschikt voor 12 opvarenden, tijdens dagtochten passen er 70 mensen op. De boot heeft maar liefst acht kamers.

De Valk Jachtmakelaar meldt in de verkooptekst: “Terwijl haar blauwe romp en teak dek robuustheid uitstralen is Evanna’s interieur naar Nederlands ontwerp zeer elegant met mahoniehouten panelen en tapijt. Het ruime jacht beschikt over een grote lounge en eetsalon, open scheepskeuken met bar en twee dinettes. U bent verzekerd van eersteklas comfort aan boord door middel van airconditioning en vele apparatuur. Evanna is tevens uitgerust met state-of-the-art professionele navigatie en MTU motoren.”

Tessa HeerschopSuperjacht Evanna van Gert Verhulst (Samsom) op drift

Reageer