Bejaarde schipper stomdronken op boot

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Waterpolitie

De Rotterdamse politie heeft een 69-jarige schipper stomdronken van zijn boot gehaald. De bejaarde man slingerde met zijn boot op de Oude Maas. De blaastest wees uit dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol ophad. 

Een vaartuig van het Havenbedrijf merkte tijdens de surveillance het pleziervaartuig op. Het pleziervaartuig had al meerdere keren een boei geraakt en was in het Hartelkanaal al verschillende keren de wal in gevaren. De medewerkers van het Havenbedrijf hebben het vaartuig langszij genomen en begeleid naar de Geulhaven waar zij de Zeehavenpolitie hebben gebeld.

Uit een eerste blaastest die de agenten van de Zeehavenpolitie afnamen, kwam een F-indicatie. De man uit Oud-Beijerland is vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor een nauwkeurige ademanalyse. Daar blies de man 815 ug/l. De toegestane hoeveelheid op het water is, net als in het verkeer, 220 ug/l (0,5 promille).

De man mocht het politiebureau alweer snel verlaten, maar kreeg wel een vaarverbod van 10 uur opgelegd. Ook is er proces-verbaal opgemaakt en kan hij later nog een boete verwachten.

Tessa HeerschopBejaarde schipper stomdronken op boot

Reageer