Spookschip De Gulle Griet mag verkocht worden

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

IMG_20150723_135622

Spookschip De Gulle Griet mag verkocht worden. De Zeeschouw ligt aan het begin van het Zandpad in Maarssen op de Vecht en is behoorlijk vervallen. De eigenaar woont aan de wal, tegenover de ligplaats en had de afgelopen jaren geen tijd voor het bootje. 

Eigenaar Cees Links kocht de boot in 2003 en had er een paar jaar lang veel plezier aan. De afgelopen jaren was hij echter zo druk aan het werk, dat de boot geen aandacht meer kreeg. Link: ”De laatste paar jaar ben ik te druk met mijn werk geweest, vandaar dat de boot er nu bijligt. Ik heb altijd nog het idee de boot weer helemaal op te knappen, als ik mijn zaak verkocht heb.” Maar wanneer dat is weet niemand. Dus is hij realistisch en wil hij haar op zich wel verkopen. ”Als iemand een onweerstaanbaar bod wil doen, dan sta ik daar natuurlijk voor open. Alles is te koop. Maar ik zet haar niet actief te koop.”

IMG_20150723_144437Zeeschouw De Gulle Griet werd in 1979 gebouwd bij Scheepswerf De Plaete in Ooltgensplaat. De platbodem heeft een stalen romp en een houten opbouw. Ze meet 9,60 meter over de steven en is 3,65 meter breed. De Gulle Griet steekt 85 cm diep. De mast is ingekort, zodat ze onder veel vaste bruggen doorkan. De masthoogte is 12,20 meter. De kuip is voorzien van teak hout uit 2002.

De zeilen zijn nog authentiek en in prima conditie. De motor is een diesel 55 pk en behoeft wat onderhoud. ”Iemand met verstand van zaken, krijgt haar zo weer aan de praat. Dat moet geen probleem zijn”, aldus Cees.

IMG_20150723_144431

Wie een bod wil doen, kan contact opnemen met Cees Links.

De Gulle Griet in het verleden:

gullegriet

Tessa HeerschopSpookschip De Gulle Griet mag verkocht worden

Reageer