Superjachten verkopen in virtual reality wereld wordt werkelijkheid

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

Op de Hiswa werd de virtual reality bril getest door bezoekers. Foto: Tessa Heerschop

Verslaggeefster Tessa Heerschop test op de Hiswa een virtual reality bril

Wie een jacht wil verkopen hoeft niet meer de geïnteresseerde naar de haven te halen, maar kan een virtual reality tour aanbieden. Het Amsterdamse bedrijf Nautical VR deed een jaar over de ontwikkeling van een 3D programma, waarmee je rond kan lopen op een schip.

bezoeken

Het is moeilijk uit te leggen hoe virtual reality eruitziet, maar met de bril op is het daadwerkelijk alsof je fysiek aanwezig bent op locatie. De onderstaande video van Nautical VR geeft een kleine impressie:

De bedoeling is dat superjachtwerven de nieuwste technologie gaan inzetten bij de verkoop van hun jacht. De miljardair krijgt een speciale bril toegestuurd en kan virtueel de werf, haven en het superjacht bezoeken. Bij iedere stap in het bouwproces kan een nieuwe impressie verstuurd worden, waardoor de opdrachtgever het gevoel heeft dat hij nauw betrokken is bij het bouwproces.

Virtual Reality Bril

Virtual Reality Bril

Het systeem is interactief en de gebruiker kan dus net als in een videospel acties ondernemen. Denk aan het openen van de ramen, deuren openen en in de machinekamer de motor grondig inspecteren.

superjachtboten

Het nieuwe systeem is uitvoerig getest en wordt nu bij diverse superjachtwerven aangeboden. De makers uit Amsterdam hopen ook op de Monaco Yacht Show in september veel nieuwe klanten te werven.

De jongens van Nautical VR hebben vertrouwen in hun virtual reality programma

De jongens van Nautical VR hebben vertrouwen in hun virtual reality programma

Tessa HeerschopSuperjachten verkopen in virtual reality wereld wordt werkelijkheid

Reageer