Bekijk de schepen van Sail alvast in IJmuiden

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

sail

De grote Sail-In Parade is volgende week 19 augustus in Amsterdam. Nu al zijn er diverse zeilschepen te spotten in IJmuiden.

Alle tallships varen op 19 augustus door het sluizencomplex in IJmuiden. De schepen komen van de Noordzee en moeten door de sluizen in IJmuiden om over het Noordzeekanaal naar Amsterdam te varen. Sommige schepen liggen nu alvast klaar en varen woensdag mee met de parade.

Zie hier: De mooiste zeilschepen van Sail Amsterdam 2015

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat nodigt mensen uit om het schutten van de tallships van dichtbij mee te maken. Naar verwachting gaan de meeste tallships in de ochtend van 19 augustus tussen 09.00 uur en 14.00 uur door de sluizen van IJmuiden. “We hebben de mooiste plek van ons sluizencomplex ingericht om de binnenvarende schepen goed te kunnen bekijken. Vanaf het terras bij de Middensluisweg heb je uitzicht op de Noordersluis en de Middensluis. Aan 2 kanten komen de schepen voorbij wanneer ze langzaam de sluiskolk invaren. Vanuit een van de vele gele zitzakken langs de kant kun je wegdromen naar de tijd dat er alleen nog maar tallships waren”, aldus Rijkswaterstaat.

Tessa HeerschopBekijk de schepen van Sail alvast in IJmuiden

Reageer