Tips voor Sail Amsterdam

In Bootnieuws, Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

sailamsterdam

Morgen start Sail. Vanaf 10 uur sieren honderden (zeil)boten het Noordzeekanaal. Ruim 2500 bemanningsleden vanuit de hele wereld komen naar Amsterdam. Met ruim 150 activiteiten is er voor iedereen wel iets te doen. En zelfs voor de mensen die thuisblijven, is Sail goed te volgen.

Volg de schepen vanaf de haven

De tallships van Sail zijn uitgerust met een AIS-systeem, waardoor ze overal te volgen zijn. Via de website van Sail kun je de schepen volgen. Maar ook Marinetraffic is een goede website om IJmuiden en Amsterdam in de gaten te houden.

Volgorde van de schepen

De schepen varen in de parade netjes op volgorde. De organisatie heeft online alvast een lijst gepubliceerd, zodat u precies weet welk schip voorbij komt.

botenvaren

Sail Facts

Er komen schepen uit 18 landen verdeeld over 4 continenten, waarvan 50 Tall Ships en 7 bijzondere schepen. Daarvan zijn 13 schepen voor het eerst bij SAIL Amsterdam. Er zijn 8 replica’s. Zie meer facts op de site van Sail.

sail

Bezoekers zonder schip wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. Daarnaast zijn er veel weetjes en informatie te vinden in de gratis app Sail.

Een laatste tip: Houd ook de Facebookgroep Scheepvaart in de gaten, waar veel foto’s gepost worden vanaf morgen.

Tessa HeerschopTips voor Sail Amsterdam

Reageer