Minder boten op Hoornse beurs door Sail Amsterdam

In Bootnieuws, Evenementen, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Hoorn-2015

De Gebruikte Botenbeurs Hoorn had dit jaar minder boten dan voorgaande edities in de aanbieding doordat Sail Amsterdam tegelijkertijd werd georganiseerd.

De Hoornse botenbeurs beleefde dit jaar haar 7e editie. Uiteindelijk lagen iets meer dan 100 boten te koop, minder dan in voorgaande jaren. Vaste deelnemers uit Noord- en Zuid-Holland en Brabant haakten af omdat ze niet met andermans boten en onderbemand door de krioelende massa over het IJ wilden.

Ondanks de hitte kwamen toch nog veel geïnteresseerden af op het aanbod en alle feestelijkheden rondom de botenbeurs en werd het een geslaagd evenement.

Linssen Yachts dat helemaal uit Maasbracht in Limburg was gekomen sloot desondanks positief af: “In 5 beursjaren verkochten we 3 jachten waarvan 2 nieuwbouw. We verwachten 2 extra verkopen door de beurs dit jaar.”
Lex Sluyter van Navilex maakte vervolgafspraken: “Een gericht publiek en hele goede sfeer.” Egbert van Dalsem van Scheepsmakelaardij Goliath e-mailde: “Eén keer de champagne laten knallen voor een op de beurs verkochte boot. We denken naar aanleiding van de beurs meerdere schepen te verkopen en reserveren voor volgend jaar alvast 10 plekken”.

De meeste deelnemers maakten afspraken voor werfbezoek en proefvaarten, kregen nieuwe boten in bemiddeling of opdrachten voor bijvoorbeeld refits. Ook bezoekers uitten zich tevreden, zoals Marc van Maanen op Facebook: “Twee interessante zeilschepen bezichtigd. Waarvan 1 serieuze optie.”

Organisator YachtFocus is voornemens een onderzoek te doen onder de deelnemers of tijdstip en locatie naar wens zijn, en hoe de beurs kan groeien. De uitkomsten van dit onderzoek worden in december verwacht.

Tessa HeerschopMinder boten op Hoornse beurs door Sail Amsterdam

Reageer