Wat is er te doen op de Hiswa te Water in Amsterdam?

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

SONY DSC

Botenliefhebbers in Amsterdam worden verwend deze zomer. Na een prachtige Sail start vandaag de Hiswa te Water bij het NDSM-eiland. Honderden boten en tientallen activiteiten zorgen voor een prachtig evenement op het water.

Bootjes kijken

Maar wat is er te doen op de Hiswa te water in Amsterdam? Ten eerste komt iedereen natuurlijk om bootjes te kijken. Er zijn zowel motor- als zeiljachten in alle prijscategoriƫn. De Hiswa is vooral bedoeld voor de verkoop van nieuwe boten. De verkopers zijn botenliefhebbers en niet altijd echte salesmannen, dus je moet een beetje assertief zijn. Vraag gerust of je een rondleiding mag aan boord van een bootje en stel vragen. Niet iedereen is bekend met de vaktermen, maar dat geeft niet. Kijk, vraag en ontdek nieuwe boten.

stormer_lifeboat-75

Activiteiten Hiswa te Water

De Hiswa heeft veel activiteiten, met name voor kinderen. Ze leren zeilen in een optimist, waterfietsen of aquajumping. Maar ook voor volwassenen is er veel te doen, zoals een tochtje met een reddingsboot, roeien of een proefvaart. Inschrijven voor de activiteiten kan soms van te voren online, soms ’s ochtends bij een stand. Of ter plekke door in de rij te staan.

Uiteindelijk is de Hiswa te Water een rustig dagje uit voor de meeste mensen, waarbij met experts gesproken wordt over boten, het mooie weer en vrije tijd.

De Hiswa te Water is van 1 t/m 6 september in de Amsterdam Marina.

Tessa HeerschopWat is er te doen op de Hiswa te Water in Amsterdam?

Reageer