Boot Düsseldorf nu al uitverkocht

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

Watersportbeurs Boot Düsseldorf

Watersportbeurs Boot Düsseldorf

Het gaat goed met de economie en dat merken ook de organisatoren van Boot Düsseldorf. Twee maanden voor de watersportbeurs zijn bijna alle standplaatsen uitverkocht. Alleen kleine bedrijven kunnen nog een plekje krijgen, maar bijvoorbeeld de superjachthal is helemaal uitverkocht.

Met meer dan 1.700 boten en jachten is boot Düsseldorf ’s werelds grootste presentatie van vaartuigen. Alleen al negen hallen zijn voor dit segment ingericht en daar wordt het totale palet aan vaartuigen gepresenteerd – van zeiljacht tot motorboot en van kano tot roeiboot.

Projectleider Goetz-Ulf Jungmichel: “Met 440 werven is de jachtbouwsector uitstekend en in een unieke variëteit vertegenwoordigd. Naast de nieuwste hightech-ontwikkelingen met steeds lichtere en ecologisch verantwoorde materialen is er ook een belangrijke rol weggelegd voor exclusieve en waardevolle klassieke en antieke schepen.”

Met name de  toonaangevende bedrijven op het gebied van motor- en zeiljachten zijn met hun complete productpalet, in alle prijsklassen en afmetingen, op boot Düsseldorf 2016 vertegenwoordigd. Traditiegetrouw wordt de lijst van buitenlandse deelnemers aangevoerd door de grote watersportlanden zoals Nederland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Voor het eerst zijn ook alle staten uit het oostelijk deel van het Caraïbische gebied, oftewel de ‘bovenwindse eilanden’, vertegenwoordigd. Zij bieden even exotische als bekoorlijke bestemmingen zoals Anguilla, Antigua en Barbuda, de Britse Maagdeneilanden, Dominica, Grenada, Martinique, Montserrat, St. Kits en Nevis, St. Vincent en de Grenadines. Goetz-Ulf Jungmichel zegt hierover: “Het wordt langzamerhand moeilijk om nieuwe landen te werven, want boot Düsseldorf is daadwerkelijk wereldomspannend.”

Er is ook veel belangstelling bij de bezoekers voor de gezamenlijke landen- en gebiedsinzendingen want die geven immers vaak een goed beeld van de charme van een regio. Deelnemers aan boot 2016 zijn inzendingen van Egypte, de Azoren, België/Vlaanderen, Curaçao, Estland, Finland, Nederland, Kroatië, Turkije, de Filipijnen, Indonesië, Portugal, Sardinië en de Canarische eilanden, waaronder Fuerteventura.

Boot Düsseldorf

Boot Düsseldorf

De toonaangevende producenten van motorboten zoals Jeanneau, Cranchi, Sessa, Nimbus of Windy presenteren zich in hal 4 en hal 5. Jeanneau en Bénéteau gebruiken boot Düsseldorf 2016 daarnaast  om hun buitenboordmotorboten aan het publiek voor te stellen. Ze doen dat in hal 9.

De op de sportbotenmarkt zeer succesvolle Amerikaanse producent Brunswick staat ook in hal 9 met de merken SeaRay, Bayliner en Quicksilver.

Boot Düsseldorf is ieder jaar weer in januari hét ontmoetingspunt voor de gehele branche. Circa 1.700 exposanten uit meer dan 60 landen zullen hier  van 23 tot en met 31 januari 2016 wederom hun interessante primeurs, bijzondere doorontwikkelingen en maritieme uitrusting presenteren. Aldus is de complete wereldmarkt in Düsseldorf aanwezig en kan er gedurende negen dagen in 17 beurshallen een spannende ontdekkingsreis door de wereld van de watersport gemaakt worden.

De botententoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor bezoekers is de beurs uiteraard niet uitverkocht.

Motorjachten van Princess op Boot Düsseldorf

Motorjachten van Princess op Boot Düsseldorf

 

Overzicht hallen Boot Düsseldorf:

Hal 1

– Beach World
360° Watersport beleven in de grote indoorpool: surfen, kiten, wakeboarding, skimboarding, wake skate en stand-up-paddling

Hal 3

-Tauchsport Center
Proefduiken en infotainment bij de glazen duiktoren: uitrustingen, duikdistricten en de sterren en aankomende talenten van de duiksport

Hal 4

– Water Pixel World
Trefpunt voor watersportfotografen en onderwaterfilmers: techniek, voordrachten en workshops

– Powerboat World
Speedbootsport: snelheidsduivels en mensen zonder angst

Hallen 6 / 7a

– Luxewerelden
Droomschepen, design-uitrustingen, superyacht-industrie en informatiestands

Hal 7

– Galeria boot Düsseldorf
Maritieme kunst: traditionele en moderne werken van kunstenaars, ateliers en hogescholen

Hal 10

– Motorboot Center
Basiskennis voor beginners: vaarbewijsvrij vaargenot met 15 PK,  toebehoren en boordtechniek, motor- en vaarkunde, nieuwe boten in alle soorten en maten

Hal 11

– Refit Center
Tips rondom waardebehoud en waardestijging van boten

Hal 12

– Sportfischer Center
Hengels, molens en districten: uitrustingen testen en leren van experts

Hal 13

–  World of Paddling
De grote show van kano’s en kajaks met een kano-testbaan

–  Cruise-advies
Hulp bij het plannen van de volgende cruisevakantie

–  Urlaubswelt 

De mooiste bestemmingen voor zeilers en motorbootbestuurders

 

–  Maritimes Klassenzimmer
Scholieren ontdekken de onderwaterwereld van de zee

–  boot Kinderland
Speelparadijs voor kleine boot-bezoekers  

Hal 14

–  boot-Segelschule
Zeilplezier door windmachines in optimisten en jollen

–  Zeil- en sportbootscholen NRW
Van professionals veilig leren zeilen

–  Cruise Pavilion
De wereld ontdekken met TUI-cruisetochten!

– Classic Forum
Klassieke en traditionele boten, maritieme ambachten

Hal 15

–   Multihull Forum
Alles over zeilen met catamarans en trimarans

–  Segel Center
Dé hotspot voor gepassioneerde zeilers: ervaringsverhalen en  expertise-gesprekken van en met wereldzeilers en de sterren van de wedstrijdsport. Regatta’s en boten van alle klassen

 

 

Tessa HeerschopBoot Düsseldorf nu al uitverkocht

Reageer