Nieuw in botenland: Reddingnet met een ladder

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

SOS Reddingnet ladder Recovery Ladder Lift

Hoe haal je iemand aan boord die in het water ligt? Veel motorjachten hebben een trappetje bij het zonnedek achter het schip, maar voor veel zeiljachten is het moeilijk manoeuvreren op open water. Daarom is er nu een reddingsnet met een ladder. Op die manier kan iemand aan de zijkant van een boot of schip omhoog klimmen.

De SOS Marine Reddingnet-Ladder is simpel en kan in enkele minuten worden aangebracht door één  iemand, worden uitgerold en is dan klaar voor gebruik. Het reddingpakket is alleen als ladder te gebruiken, maar kan ook als reddingnet worden gebruikt om gewonde of onderkoelde drenkelingen horizontaal uit het water te halen. De SOS Marine Reddingnet-Ladder is hiervoor voorzien van versterkte lussen waar eenvoudig een takel aan vastgemaakt wordt voor het liften van de reddingnet met drenkeling.

Ook is het mogelijk d.m.v. het zogenaamde “parbuckle” systeem de drenkeling omhoog te halen aan de brede treden van het ladder gedeelte.

Het reddingnet is voorzien van 4 vaste punten om het geheel snel en stabiel aan de boot te bevestigen.

Uitgerold is de maat van de SOS Marine Reddingnet-Ladder 2,70mtr. Breed en 2,25 mtr. Diep. Ingepakt is het pakket maar 50×30 cm en weegt 3,3 kilo. Materiaal is gemaakt van “Heavy Duty Wrapped Knitted Polyester”. Traptreden zijn 37 cm breed.

De Reddingnet-Ladder genomineerd geweest voor de DAME Award METS 2015.

Tessa HeerschopNieuw in botenland: Reddingnet met een ladder

Reageer