Mercedes-Benz heeft een jacht ontworpen

In Superjachten by Tessa HeerschopReageer

In 2012 onthulde Mercedes-Benz al dat ze bezig waren met het designen van een superjacht. Dit bericht werd door de superjacht wereld nogal sceptisch aangenomen. Toch heeft Mercedes-Benz doorgezet met het Granturismo concept en nodigde ze vorige week journalisten van over de hele wereld uit om het eerste exemplaar te bekijken in het zuiden van Frankrijk.

In samenwerking met jachtwerf Silver Arrows Marine is het jacht op de bijgevoegde foto’s het resultaat. Het jacht is 14 meter lang en wordt door twee Yanmar diesel motoren aangedreven. Iedere motor afzonderlijk levert 480 pk, je kan je dus voorstellen hoe snel deze Granturismo gaat. 10 exemplaren worden er geproduceerd, met een limiet op 1 jacht per land.

In het intérieur van de Granturismo bevindt zich nubuck leer en eucalyptus houten panelen. Ieder jacht is uniek en kan op alle fronten worden aangepast door de eigenaar. Deze hoeft zich trouwens niet alleen te voelen, want de boot biedt ruimte voor 10 gasten per keer. De passagiers kunnen comfortabel plaatsnemen en genieten van het prachtige uitzicht. Verder heeft de Granturismo een luxe badkamer, twee omkleedkamers, air conditioning en een high quality audio systeem. Bijgeleverd wordt de wijnkelder en een ijsmaak-machine.

Prijzen zouden vermoedelijk rond de 1.7 miljoen EUR liggen.

mercedes-benz-yacht-01

mercedes-benz-yacht-06

mercedes-benz-yacht-09

Tessa HeerschopMercedes-Benz heeft een jacht ontworpen

Reageer