Michael Leach bouwt design superjachten

In Superjachten by Tessa HeerschopReageer

2016-09-michael-leach-design-hemisphere

Ooit gehoord van Michael Leach Design (MLD)? Als superjachtliefhebbers pur sang volgen wij deze innovatieve design studio al sinds een aantal jaartjes. MLD werd in 1997 opgericht door Michael Leach en in het portfolio bevinden zich pareltjes als de 61.5 meter lange Solemar, 67 meter lange Anna, 95 meter lange Palladium en de 44.2 meter lange Hemisphere. MLD is gevestigd in het zuiden van Engeland en wordt gerund door een team van acht. Toch nemen ze ‘slechts’ twee projecten aan per keer waaraan ze werken.

Het succes dat ze in de afgelopen 19 jaar boekten heeft absoluut te maken met het feit dat ze de vrijheid kregen van opdrachtgevers om maar lekker aan de slag te gaan. De eerste projecten die ter water gingen leverden MLD zoveel A-list publiciteit op zodat ze sindsdien nooit verlegen hoefden te zitten om nieuwe klanten. De Solemar die in 2003 werd afgerond is veruit het meest lucratieve project geweest. Alhoewel dit zelfs stil lag voor zes maanden dankzij een kleine beer op de weg.

Hoe ze dit project kregen?

Tim Wiltshire of Burgess managed to get Mick in front of the client due to the fact Mick had been working for Terence Disdale, particularly on the exterior styling work. They dragged Mick in at the last minute, completely unprepared, no portfolio, and Mick in his genius way sat there, scribbled some sketches on a notepad and the guy was so impressed that that eventually became Solemar.

b164e61f-ea9d-414b-b934e4f9de3622dd

Tessa HeerschopMichael Leach bouwt design superjachten

Reageer