HISWA te water in Amsterdam Marina, een fotoreportage (video)

In Evenementen, Video by Tessa HeerschopReageer

De haven is nog niet geheel af, maar vanaf 1 oktober zullen ook de passantenplekken en vaste ligplaatsen klaar zijn voor gebruik. De gemeente Amsterdam is natuurlijk erg blij met de komst van deze nieuwe moderne jachthaven, want ondanks haar allure van een wereldstad had Amsterdam eigenlijk nog geen haven die bij een dergelijke stad past. De haven zal plek bieden aan ruim 350 ligplaatsen rondom een nieuwe pier in het IJ. Om er voor te zorgen dat de jachten in de haven geen last hebben van de golven van het drukbevaren water, is er begin dit jaar een speciale dam aangelegd. Het IJ is namelijk een belangrijke doorvaarroute richting het Noordzeekanaal, het Markermeer, het Amsterdam-Rijnkanaal, het Noordhollands Kanaal en natuurlijk de Staande Mast Route welke door Amsterdam richting de Nieuwe Meer loopt. Dit betekent ook een goede strategische positie voor Amsterdam Marina aangezien hij voor veel vaarroutes op een mooi kruispunt ligt.

Deze mooie positie is natuurlijk geen toeval, want de NDSM werf heeft een rijke Nautische Historie. Vroeger werden er namelijk grote passagiers- en vrachtschepen gebouwd. Op dit moment is dit deel van Amsterdam Noord vooral bekend om de hoofkantoren van creatieve bedrijven zoals IDTV, MTV, Redbull en het mooie Discovery kantoor en daar komt dus een mooie Nautische hotspot bij. Het Hoofdkantoor van de HISWA zal tevens op het haventerrein verrijzen, maar deze wordt pas in de zomer van 2013 opgeleverd.

Het grote voordeel voor mensen die een vaste ligtplaats in de Amsterdam Marina willen hebben, is het feit dat het een onderdeel van De Jachthavengroep is. Ligplaatshouders kunnen daarom gratis overnachten in de zusterhavens in Medemblik, Stellendam en Marina Schokkerstrand. 

Naast de fantastische nieuwe locatie was het natuurlijk ook prachtig weer, en dat mocht ook wel na de volledig verregende HISWA te water van vorig jaar. Deze week zullen we verschillende items en sfeerreportages van de HISWA te water 2012 publiceren zodat ook mensen die niet kunnen komen niets hoeven te missen. Stay tuned op Nautica.nl

Tessa HeerschopHISWA te water in Amsterdam Marina, een fotoreportage (video)

Reageer