G-Shock Event forteiland IJmuiden (video)

In Bootnieuws, Evenementen, Video by Tessa HeerschopReageer

G-Shock lanceerde in 1983 de DW5000, een robuust en vrijwel onbreekbaar horloge, daarmee doorbroken ze het idee dat horloges enkel fragiel en breekbaar kunnen zijn. 200 experimentele prototypes waren er nodig om tot dit model te komen wat voldeed aan de ‘triple 10’ eis. Deze triple 10 eis hield in dat het horloge waterdicht was tot 10 bar, de batterij moest 10 jaar meegaan en het horloge moest een dropping shock resistance hebben van 10 meter. Kikuo Ibe begon in 1981 met een ontwikkelingsteam van drie personen aan de ontwikkeling van de DW5000, hij verwachtte aanvankelijk natuurlijk niet dat deze ontwikkeling 2 jaar zou duren. 

Sindsdien heeft G-shock 3000 verschillende modellen uitgebracht en zijn er ruim 60 miljoen horloges verkocht in 100 landen. 

Met de Gravity Defier lijn wil G-Shock in Nederland ook een oudere doelgroep aanspreken, namelijk de fans/dragers uit de jaren’90, het begin van G-Shock. De horloges uit de Gravity Defier lijn stralen alles uit waar G-Shock voor staat, maar door een andere vormgeving en de afwezigheid van een overdaad aan felle kleuren, passen deze horloges goed bij de oudere doelgroep die nog graag een G-Shock horloge wil voor de functionaliteiten, maar hij hoeft niet meer zo in het oog te springen.  

Om dit jubileum jaar groots te vieren vinden in verschillende grote steden, waaronder Parijs en Londen evenementen georganiseerd in samenwerking met artiesten of anderen die aansluiten bij de G-Shock wereld. 

Tessa HeerschopG-Shock Event forteiland IJmuiden (video)

Reageer