Mercedes Benz werkt samen met Silver Arrow Marine

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Het jacht zal worden gebouwd door de niewe Britse werf Silver Arrow Marine, wiens team onder meer bestaat uit Martin Francis en Tommaso Spadolini, twee grote namen uit de superjacht wereld. Silver Arrow Marine is opgericht in Juli van dit jaar.

Mercedes Benz Style en Silver Arrows Marine hebben nauw samen gewerkt tijdens dit project om zo het exterieur en het interieur in lijn te houden aan de specificaties. Mercedes Benz Style is verantwoordelijk voor de vormgeving, van zowel interieur als exterieur. Silver Arrow is verantwoordelijk voor de technische uitrusting en de constructie. Voorzitter van Silver Arrow Marine gaf aan dat het een eer was te werken met een bedrijf wat zo een passie heeft voor vorm en ontwerp als Silver Arrow Marine heeft voor boten en de zee. Hij is ervan overtuigd dat ze met deze samenwerking innovatie en elegantie in een jacht kunnen brengen die de manier waarop mensen kijken naar een jacht in deze klasse kan veranderen. 

De ‘Silver Arrow of the sea’, zoals het jacht word genoemd, komt op de markt in 2013. Ze willen het lanceren binnen een jaar na de concept presentatie. 

Mercedes Benz Style werkt sinds 2010 naast de ontwerpen voor de automobiele industrie ook aan ontwerpen voor andere producten, in samenwerking met geselecteerde partners. Het eerste product wat ze op de markt brachten was de Eurocopter EC145 Meredes Benz Style helikopter in 2011. Dit werd gevolgd door een luxueuze meubel collectie. Het Mercedes Benz label richt zich vooral op transport gerelateerde- en lifestyle producten. 

Tessa HeerschopMercedes Benz werkt samen met Silver Arrow Marine

Reageer