Grootste superjacht ter wereld te water gelaten

In Bootnieuws, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het jacht is ontwikkeld onder supervisie van Eng. Mubarak Saad al Ahbabi in samenwerking met het Italiaanse Nauta Yachts en is gebouwd bij de Duitse werf Lürssen. Het interieur bestaat uit een combinatie van moderne technieken en een Empire stijl ontwikkeld door de Franse designer Christophe Leoni.

De Azzam is zonder twijfel het meest uitdagende jacht tot op heden gebouwd. De opdracht was namelijk een mega jacht met een tijdloos ontwerp en mogelijkheden om vrijwel de gehele wereld rond te varen. Naast zijn indrukwekkende voorkomen, zijn record lengte van 180 meter en het feit dat hij in een zeer korte tijd gebouwd is (na oplevering eind dit jaar in slechts 3 jaren), is het jacht ook direct de snelste in zijn klasse. Het jacht behaalt namelijk een topsnelheid van 30 knopen. Deze topsnelheid wordt behaald door een combinatie van twee turbine motoren en twee diesel motoren met een gezamelijke kracht van 94.000 pk.

Helaas is er nog weinig bekend over de indeling van het jacht. De werf spreekt alleen over de ‘main salon’ welke 29 meter lang en 18 meter breed is. Een behoorlijke balzaal dus welke niet onderbroken wordt door pilaren of andere obstakels. We zijn benieuwd naar de eerste interieur beelden, maar vaak worden die pas veel later vrijgegeven. De eigenaar, welke nog steeds onbekend is, hecht namelijk behoorlijk wat waarde aan zijn privacy.

Tessa HeerschopGrootste superjacht ter wereld te water gelaten

Reageer