‘WANTED: YOUNG DUTCH CREW’

In Bootnieuws, Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De Tall Ships Races, is op de Olympische Spelen en de WK Voekbal na het grootste evenement ter wereld en wordt sinds 1956 jaarlijks georganiseerd. Elk jaar doen zo’n 1500 jongeren met een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar van over de hele wereld mee aan de zeilrace. Tijdens de race staat de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren centraal en je krijgt dan ook een unieke zeitraining aan boord van een van de Tall Ships. Naast een overgetelijk avontuur en heel veel plezier, leer je veel dingen waar je in je verdere leven wat aan hebt, zoals werken in groepsverband met vreemde mensen en leiding geven.

In 2014 zal Harlingen van 3 t/m 6 juli het startpunt vormen van de Tall Ships Races. Ongeveer 80 Tall Ships met een totale bemanning van ongeveer 3000 personen uit meer dan 20 landen, waarvan zo’n 1500 jongeren, zullen dan tijdens Frieslands grootste meerdaagse evenement de spectaculaire race aanvangen die eindigt in Fredrikstad in Noorwegen. 

Op de Harlinger Vlootdag, die op 6 april is gehouden, is de campagne van start gegaan om de 100 Nederlandse jongeren te werven die in 2014 een onderdeel moeten vormen van de crew op de Tall Ships. Iedereen in de leeftijdscategorie van 15 tot 25 jaar kan zich inschrijven, ongeacht geslacht, sociale achtergrond, religie, cultuur, nationaliteit of zeilervaring. Lijkt het jou ook geweldig om aan deze unieke zeilrace mee te doen? Kijk dan voor meer informatie op www.ydcharlingen.com en schrijf je in. 

Tessa Heerschop‘WANTED: YOUNG DUTCH CREW’

Reageer