Bataviahaven Botenshow daverend succes

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

Dit komt vooral omdat van de 3.500 bezoekers een groot deel op het evenement af kwamen omdat zij serieus op zoek zijn naar een boot. Dit uitte zich doordat er tijdens het evenement zeker 10% van de aangeboden boten van eigenaar gewisseld zijn. Naar verwachting loopt dit getal nog iets op omdat er nog een aantal verkopen na het evenement zullen worden gesloten die voortkomen uit vervolgafspraken die op de Botenshow zijn gemaakt.  Het succes van de Botenshow komt door de organisatie vooral omdat het grootste deel van de meer dan 80 aanwezige zeil- en motorboten ruim van te voren bekend was gemaakt, zodat veel bezoekers gericht op een of meerdere aangeboden schepen af kwamen.

Ook het aanvullende programma  met vele leuke watersport  gerelateerde evenementen dat onder de naam Vaarbestemming Lelystad werd gehouden, trok veel aandacht. Bij het Batavia Sailing Center kon men een zeiltocht maken die er bij velen voor gezorgd heeft dat ze voor het eerst met de het zeilen in aanraking konden komen. Ook was er de mogelijkheid om verschillende schepen van de Bruine Vloot en de 100 jaar pude schepen van Eilandhopper te bezoeken.
De KNRM heeft veel bezoekers gehad bij hun activiteiten, zoals de spectaculaire demonstratie met de Search And Rescue reddingshelikopter en heeft aan het weekend vele donateurs over gehouden. Ook aan de kinderen was gedacht met speciale evenementen, zoals een groot springkussen en grote drijvende ballonnen, waarin ze over het water konden lopen.

Al met al een zeer geslaagd weekend dat de organisatie er toe heeft aangezet om het in september te herhalen. Van 31 augustus tot en met 1 september staat de eerstvolgende editie op de agenda en de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld. Meer informatie vind je op www.bataviahavenbotenshow.nl

Tessa HeerschopBataviahaven Botenshow daverend succes

Reageer