Azimut 55S beste boot tot 20 meter.

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

De redenen voor de jury om de prijs juist aan de Azimut toe te kennen liggen vooral de technische innovaties en handige oplossingen die in de 55S worden toegepast. Zo is het jacht voorzien van drie Volvo IPS 1 ‘pod’-aandrijvingen. De IPS 1 kan vergeleken worden met een saildrive met twee tegengesteld draaiende schroeven, die naar voren gericht zijn om de efficiëntie te verbeteren en trillingen de verminderen.  Het staartstuk kan bovendien met een joystick worden aangestuurd. Het toepassen van drie  van deze aandrijvingen is voor een motorjacht van deze maat uitzonderlijk noemen en maakt het mogelijk de 3 turbodieselmotoren helemaal achterin het schip te plaatsen waardoor er veel meer binnenruimte beschikbaar is.

Ook de constructie en de bouwwijze van de romp zijn innovatief. Door het gebruik van een glasvezel-carbon composiet kon het gewicht van het schip aanzienlijk gereduceerd worden, terwijl de sterkte en de stijfheid is toegenomen. Daarnaast is er door een slimme plaatsing ruimte voor 3 hutten. De binnen- en buitenruimte sluiten zeer goed op elkaar aan doordat het dek op hetzelfde niveau loopt als de binnenvloer en voor het ultieme ‘binnen is buiten’-gevoel kan een groot deel van het vaste dak volledig open geschoven worden.  Ook is er een innovatief kantelbaar zwemplatform aanwezig dat tot onder de waterlijn opengeklapt kan worden.  Hierdoor is het te water laten van een tender zeer eenvoudig.

Met de nieuwe 55S heeft Azimut een zeer praktisch en vooruitstrevend motorjacht ontworpen dat door handige toevoegingen en een verbeterde layout het leven aan boord nog prettiger en ruimer maakt. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Azimut

Tessa HeerschopAzimut 55S beste boot tot 20 meter.

Reageer