Eerste wedstrijd van Swan 60-klasse tijdens North Sea Regatta

In Evenementen, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De relatief nieuwe klasse voer voor het eerst een wedstrijd tijdens de Nord Stream Race in 2012, hetzelfde jaar dat het snelle cruise- en racemodel door Nautor’s Swan geïntroduceerd werd. Gazprom diende zich aan als hoofdsponsor met de belofte voor een uitgebreid scala aan races eb evenementen te zorgen over de gehele wereld tot zeker 2017. De klasse heeft al een keur aan internationale  zeilers aangetrokken, waaronder voormalig Volvo Ocean Race en America’s Cup deelnemers, wat ervoor zal zorgen dat er tijdens de races in deze nieuwe klasse op het scherpst van de snede gevaren zal worden.

De Delta Lloyd Regatta is dus het eerste evenement van het seizoen voor de Swans en de deelnemers zullen de wedstrijd vooral gebruiken om nieuwe strategieën uit te proberen en de nieuwe teams aan elkaar te laten wennen als een soort warm-up voor de wedstrijden later in het seizoen. Er staan nog drie verdere evenementen voor de Swan 60 klasse gepland in 2013, waarvan de Gazprom Swan European Regatta, die van 13 tot 19 juli in Cowes wordt gehouden, de eerstvolgende zal zijn.  De twee laatste wedstrijden worden respectievelijk gevaren tijdens de Aberdeen Asset management Cowes Week en de Nord Stream Race in september.

Voor Nautor’s Swan dragen de Club Swan evenementen in belangrijke mate bij aan de populariteit van de Swan 60. Het schip is precies voor dit soort racewerk ontworpen, terwijl het ook uitermate geschikt is om met familie comfortabel van de ene naar het volgende evenement te kruisen.

De Delta Lloyd North Sea Regatta vindt plaats van 7 tot en met 20 mei en werd geopend met een 110-mijls race van Scheveningen naar Harwich en terug, die door wisselende weersomstandigheden bijna ideaal verlopen is. Meer informatie tref je op de website van de Delta Lloyd Regatta.  

Tessa HeerschopEerste wedstrijd van Swan 60-klasse tijdens North Sea Regatta

Reageer