Boatrecord, handig online logboek.

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

Natuurlijk kan je alles opschrijven in een handig notitieboek maar dat moet je dan wel altijd met je mee slepen. De oprichters van Boatrecord hebben hier een prachtige oplossing voor, want met Boatrecord kun je al de gegevens van je boot online bewaren en inzien.

Je maakt eenvoudig en gratis een account aan op www.boatrecord.com en vervolgens kun je geordend alle data van jouw boot invoeren, oftewel een ‘profiel’ maken van je boot. Ook als je, net als ik, een boot hebt die niet in de gangbare lijsten voor komt, kun je terecht. Van het motornummer, merk en type navigatieverlichting, partnumber van het brandstoffilter tot aan de elektrische installatie en alle denkbare optionele extra’s. Zelfs de afmetingen van de romp en bouwvorm kun je overzichtelijk en gecategoriseerd opslaan. Het hele onderhoudslogboek vind er zijn plek en je kunt zelfs foto’s toevoegen.

Na het aanmelden bij Boatrecord neem je voortaan je smartphone mee als je weer naar de boot gaat, zodat je direct alle nummers, gegevens en data die je nog niet had genoteerd ook kunt opslaan.
Het grote voordeel  is nu dat je overal waar je internet tot je beschikking hebt bij jouw gegevens kunt. Dus ook bij de brandstoffilterleverancier die allerlei lastige vragen gaat stellen, de watersportwinkel waar je je afvraagt welke maat stootwillen je ook alweer had of welke type zekeringen je moet hebben. Zelfs je hele papierwinkel kan je er in opslaan, zoals rekeningen en verzekeringspolissen. Nooit meer onverrichterzake terug naar af omdat je informatie te kort komt. Lekker idee.

En er is natuurlijk altijd genoeg te doen aan jouw schip. Dringende zaken en dingen die je ooit eens wil veranderen of aanpakken als er tijd voor is. Al die zaken kun je ook kwijt op Boatrecord. Al het reeds gedane onderhoud uit het onderhoudsboek kan je invoeren en aanvullen met huidig onderhoud. Maar misschien nog wel handiger is de planner die je in staat stelt om alle toekomstige werkzaamheden ook in te voeren en zo een professionele planning te maken. Je kunt er zelfs ‘reminders’ aan koppelen, zodat je tijdig herinnerd wordt per e-mail over werkzaamheden die je niet wil vergeten. Megahandig is de mogelijkheid om zelf tips en trucs toe te voegen bij de handelingen, zodat je nooit meer twee keer dezelfde fout maakt. Of vergeet dat je impeller linksom draait.

Standaardhandelingen zoals het vaarklaar maken voordat het seizoen weer begint hebben ze bij Boatrecord al voorbereid. Je hoeft alleen nog maar op de checklist de handeling af te vinken als je wat gedaan hebt. Er staan bovendien bij elke handeling informatieknopjes waarachter handige tips verscholen gaan. Zo wordt het vervelende deel van het hebben van een boot een stuk minder vervelend en een stuk overzichtelijker. En aan het eind van de rit bouw je ook nog eens een duidelijke en complete onderhoudshistorie op van je schip. En dat is iets waar een toekomstige eigenaar ook echt wel gelukkig van wordt.

Als laatste beschikt Boatrecord over een prachtige mogelijkheid om je logboek bij te houden. Alle vaarten, tochten en dagjes weg kun je kwijt met aanvullende informatie en foto’s. Dat is niet alleen leuk voor later, of handig om te zien hoeveel uren je gevaren hebt, maar soms ook heel leuk om te delen. En dat kan ook, eenvoudig via Facebook, Twitter en andere social media.

Al met al is Boatrecord een superhandig, leuk en duidelijk stuk gereedschap (zo handig is het!) dat al snel onmisbaar zal worden en dat het bovendien mogelijk maakt je ervaringen te delen met medeliefhebbers. En het is nog gratis ook! Meteen aanmelden dus! 

Tessa HeerschopBoatrecord, handig online logboek.

Reageer