De Cruising Home, een nieuwe watersportbeleving.

In Bootnieuws, Evenementen by Tessa HeerschopReageer

En niet zo maar een speler, want de Cruising Home heeft een aantal unieke specificaties die hem onderscheidend maken tussen alle andere drijvende huizen. 

Zo is de Cruising Home 100% groen.  Dit begint al bij de elektrische voortstuwing van de Cruising Homes, die het mogelijk maken om uitstootvrij en op eigen kracht te varen. Op het dak van  het drijvende huis zijn zonnepanelen gemonteerd die voor de benodigde energie zorgen. Ook de rest van de constructiematerialen die gebruikt worden bij de bouw, zijn duurzaam. Het project valt onder het ‘Happy Energy’-label met ondersteuning van Wubbo Ockels.

Het huis is eenvoudig te varen door middel van de joystickbesturing en met de elektrisch bediende sputpaal zet je het huis met één druk op de knop stevig en veilig vast op de bodem. Ook is het huis volledig CE-genormeerd en is er geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van het huis. Daarom mag er ook aan en in groene en natuurgebieden worden afgemeerd waar andere drijvende woningen niet zijn toegestaan.

De term huis is misschien een beetje misleidend, want ondanks dat alle gemakken van thuis in de Cruising Homes aanwezig zijn, heeft het bouwwerk de status ‘vaartuig’ wat weer gunstig is met het oog op het eerder genoemde belastingvoordeel.

Interesse gewekt? De eerste Cruising Home wordt op 15 Juni gepresenteerd in de Yachtclub te Heeg. Er zal uitleg gegeven worden over het concept, de unieke voordelen en er zal uitgebreid de mogelijkheid zijn om rond te kijken in de Cruising Home. Ook is daar de eerste ‘Plug ’n Play’-locatie te zien die specifiek voor de Cruising Homes is ontworpen.

Voor meer informatie kijkt u op de website van Cruising Home.

Tessa HeerschopDe Cruising Home, een nieuwe watersportbeleving.

Reageer