Loktoerist voor illegale rondvaarders

In Bootnieuws by Tessa HeerschopReageer

De rol van loktoerist werd vertolkt door opsporingsambtenaren van Waternet. Onder een valse naam werden de reeds bij de dienst bekende watersnorders  afspraken gemaakt voor rondvaarttochtjes. Op de afgesproken plaats en tijd stonden er in plaats van toeristen handhavers van waternet klaar met de bonnenboekjes in de aanslag. Waternet zal deze aanpak gedurende het seizoen voortzetten, naast de reguliere controles.

Rondvaarten door de grachten van Amsterdam zijn de meest populaire toeristische trekpleister van Nederland. Elk jaar maken 3 miljoen mensen een rondvaart. De dienst wordt nu voornamelijk door de vier grootste rondvaartrederijen van Amsterdam uitgemaakt, maar de bedoeling is dat het vanaf volgend jaar eenvoudiger wordt voor nieuwe spelers om mee te kunnen doen in de rondvaartmarkt van de hoofdstad. 

Tot die tijd wordt het aanbieden van illegale rondvaarten gezien als oneerlijke concurrentie en zal Waternet gewoon blijven optreden tegen de illegale rondvaartkapiteins. Naast de twaalf boetes die zijn uitgeschreven, variërend in hoogte van 1000 tot 2000 euro, is er dit jaar al 15 keer een dwangsom opgelegd aan watersnorders. 

Tessa HeerschopLoktoerist voor illegale rondvaarders

Reageer