Eerste motorjacht van Contest Yachts

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Contest is een bekende naam in de botenwereld. De zeilbotenwereld welteverstaan, want de afgelopen 50 jaar heeft het bedrijf zich alleen toegespitst op het ontwerpen en bouwen van zeiljachten. En in die 50 jaar hebben ze daarmee een ijzersterke reputatie opgebouwd, doordat zij bij elk ontwerp prestaties, comfort, kwalitiet en design telkens hoog in het vaandel hielden.

De beslissing om een motorjacht toe te voegen aan hun prachtige portfolio van zeilschepen werd genomen na herhaaldelijke vragen vanuit de markt naar een motorschip dat volgens dezelfde kwaliteits-, prestatie- en comfortkriteria ontworpen en gebouwd zou worden zoals Contest die al jaren voor hun zeilschepen hanteert. Nadat Contest een aantal van deze vragen met een teleurstellend antwoord moest beantwoorden, werd wel duidelijk dat er voor Contest in de markt van motorboten nog een rol was weggelegd en werd het besluit snel genomen om een motorschip aan de modellenreeks toe te voegen.

Maar voor het ontwerpen van een kwalitatief hoogwaardig schip is tijd en input nodig. Bij het ontwerp van de 52MC werd veelvuldig gebruik gemaakt van input van de mensen die inmiddels de eigenaren zijn van de eerste 52MC. Pas nadat alles aan het ontwerp klopte werd met de bouw van de Contest 52MC begonnen. Dat heeft even geduurd, maar het resultaat is dan ook echt een beloning voor het lange wachten van de eigenaars.  Ook onder de bezoekers van de beurs gooide de 52MC  hoge ogen. 

Tessa HeerschopEerste motorjacht van Contest Yachts

Reageer