Drugsjacht verkocht voor 207.650 euro

In Bootnieuws, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

Op het jacht werd twee jaar geleden de grootste drugsvangst ooit in Groot-Brittannië gedaan.  De drugs was verstopt onder het zwemplateau van het motorjacht en vertegenwoordigde een handelswaarde van ongeveer 35 miljoen euro.

Het schip werd voor de kust van Southampton onderschept toen het van de Britse Maagdeneilanden onderweg was naar Rotterdam.

Financiële problemen

Oud-jachtwerfeigenaar Klaas L. uit Meppel, zijn zoon en de Amsterdammer Mohammed Z. werden vorig jaar veroordeeld tot respectievelijk 7 jaar, 5 jaar en 8 jaar cel voor de drugssmokkel.

Klaas L. (61) en zijn drie zonen runden tot een paar jaar geleden de werf Triton in Waalwijk. Na een zakelijk geschil met derden over een boot raakte de familie financieel in de problemen. Tijdens het proces verklaarde zoon Robert (33) dat zijn vader hem onder druk zette.

Hij moest eind 2010 meewerken aan een groot drugstransport, want anders zou er beslag worden gelegd op al zijn bezittingen. Ook sportschoolhouder Mohammed ‘Mo’ Z.(45), een compagnon van de vader, zou druk op hem hebben uitgeoefend.

Wie de nieuwe eigenaar is van de cokeboot is onbekend en waarschijnlijk zal hij haar omdopen naar een andere naam. 

Tessa HeerschopDrugsjacht verkocht voor 207.650 euro

Reageer