Zeiljacht met optimale tuigage

In Bootnieuws, Zeilboten by Tessa HeerschopReageer

De Aelicia 77 is een stoer jacht met een flush dek, licht gebouwd en uitgerust met een optimale tuigage. Voor de tuigage is gekozen voor een carbon ‘Hall Spars’ mast met een rolgiek, zodat het jacht met een kleine bemanning te zeilen is.

Uitstekende zeilprestaties

Het zeiljacht is gebouwd in composiet, hoofdzakelijk bestaande uit een corecell kern en een glasepoxy laminaat en op diverse plekken versterkt met carbon. De kiel is ophaalbaar van 3.60 naar 1.60 meter en gecombineerd met dubbele roeren en dubbele schroeven. Het resultaat is een lichte en onderhoudsvrije romp, welke in combinatie met een lichte carbon mast en een diepstekende bulbkiel, garant staat voor uitstekende zeilprestaties.

Permanente bewoning

De gebouwde Aelicia heeft een interieur dat geschikt is voor permanente bewoning, maar tijdens zeiltochtenkan het ruime woongedeelte ongebruikt blijven en zijn alle belangrijke faciliteiten, zoals kombuis, toilet, kaartentafel en zeilkooien, centraal rondom de deksalon gesitueerd. Er zijn plannen om de Aelicia 77 ook met een standaard inrichting aan te bieden, wat het jacht geschikt maakt voor langere tochten.

Motor van het zeiljacht

Onder de kuip bevindt zich de motorkamer met ruimte voor de hoofdmotor, een generator, watermaker en andere techniek. De motorkamer is vanuit de kuip bereikbaar. De dinghy berging bevindt zich onder het achterdek en heeft een hydraulische spiegelklep. In deze berging is ook voldoende ruimte voor duikspullen, een loopplank en andere uitrusting die op langere tochten aan boord is.

Zeiljacht op HISWA

De Aelicia 77 is ook leverbaar met alternatieve kielversies en inrichtingen. Momenteel wordt er gewerkt aan een 53-voets versie. De Aelicia is te bezichtigen op de HISWA te Water, die wordt gehouden van 3 tm 8 september.

De Aelicia 77 is ontworpen door Satellite Yacht design / Kees van de Stadt. De werf is verantwoordelijk voor het interieur en de constructie. De motoren en de technische installaties zijn geïnstalleerd door Cornelis Jongkind uit Medemblik.

Technische details

Lengte 23.52 m

Breedte 5.73 m

Diepgang 3.60 / 1.60 m

Deplacement 38.00 t

Zeilopp_upwind 250.0 m2

Zeilopp_downwind 490.0 m2

Tessa HeerschopZeiljacht met optimale tuigage

Reageer