De 5 grootste superjachten uit Nederland

In Superjachten by Tessa HeerschopReageer

 Madame Gu – 99 meter

Madame Gu werd mei dit jaar opgeleverd bij Feadship in Makkum. Het is met haar 99 meter het grootste superjacht dat ooit werd gebouwd in Nederland. Madame Gu is een snelle dame en kan een snelheid van 22 knopen halen. Ook de ontwerpers van het design zijn Nederlands: De Voogt Naval Architects. Naar verluidt is de Russische miljardair Andrei Skoch is de eigenaar van het bootje, ook al heeft hij dit meerdere keren ontkent.

Indian Impress Yacht (voorheen Al Mirqab) – 95 meter

De 95-meter lange Indian Impress Yacht begint al een oudje te worden in superjacht-jaren. Ze werd in 200 opgeleverd bij Oceanco. Het Koninklijk huis van Qatar was de eerste eigenaar, maar blijkbaar gaat zo’n bootje toch vervelen, want ze verkochten het schip in 2006 aan de Indiase businessman Vijay Mallya. Het jacht wordt in ieder geval intensief gebruikt, want haar eigenaar geeft geregeld swingende party’s aan boord, voornamelijk rondom F1-evenementen. Hij is namelijk de trotse eigenaar van een eigen F1-team. Gezien de leeftijd van de boot, kreeg de Indian Impress in 2008 een complete renovatie, waardoor de 32 gasten die aan boord passen van de luxe kunnen genieten, die ze gewend zijn.  

Y709 Yacht 91,5 meter

Y709 (PA164) heeft nog geen ‘normale’ naam, want ze wordt pas later dit jaar opgeleverd bij Oceanco in Alblasserdam. Bekend is dat het schip 19.5 knopen zal varen en dat er 18 gasten kunnen overnachten.

Nirvana, 88,5 meter

Superjacht kopen? Dat kan, want de Nirvana ligt voor slechts 230 miljoen te koop bij Edmiston. Voor dat geld krijgt u een 88,5 meter lang superjacht uit 2012. Blijkbaar is de Russische miljardair Vladimir Potanin al uitgekeken op zijn bootje. Tijdens een boottochtje met 19,5 knopen per uur, kunt u ontspannen in de 3D cinema, een duik nemen in het zwembad of vanaf het helikopterdek een tochtje maken in de lucht.

Mushashi 87,8

Het superjacht Mushashi van Feadship is echt wat anders. Ze valt op door het elegante design en lijkt niet op een sandaard superjacht. Eigenaar Larry Ellison is een van de rijkste mensen van Amerika en hoeft dus niet op een euro meer of minder te kijken. Opvallend is dat Ellison eigenlijk een zeiler is. Ellison won zelfs de desastreuze Sydney to Hobart Yacht Race in 1998 in zijn boot “Sayonara”. De storm die de race verstoorde, kostte aan 6 andere zeelieden het leven. Hij heeft sindsdien niet meer meegedaan aan zee-races.

Tessa HeerschopDe 5 grootste superjachten uit Nederland

Reageer