Legendarisch superjacht van Onassis te koop

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Het prachtschip werd in 1943 gebouwd voor 24.000 euro, maar werd pas beroemd na haar renovatie in 1954. Vanaf dat moment waren er luxe feestjes aan boord, waarbij de internationale jetset aanwezig was. 

Gasten waren onder andere John F Kennedy, Winston Churchill, Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Richard Burton en John Wayne. 

Ook werd er getrouwd aan boord, Onassis trouwde met Jackie Kennedy in 1968 en Grace Kelly en Prins Rainier van Monaco hielden hun bruiloftsreceptie in 1956 aan boord. 

Na de dood van Onassis in 1975, ierf zijn dochter Christina het schip. Zij schonk het aan de overheid als presidentieel schip. Het superjacht staat waarschijnlijk te koop, vanwege de economische crisis in Griekenland. 

Mooie Christina

Het schip heeft in 2001 een totale refit ondergaan en is in originele staat hersteld. 

De 325ft (99m) lange Christina O heeft een 35-koppige bemanning en biedt plaats aan 36 gasten in 18 hutten en de Onassis Suite.

Voorzieningen aan boord zijn onder andere een bibliotheek, lounge, een speelkamer voor de kinderen, een fitnesscentrum, een schoonheidssalon, een massageruimte en een jacuzzi.

Het jacht is te koop aangeboden via Edmiston, de bekendste superjachtmakelaar ter wereld.

Tessa HeerschopLegendarisch superjacht van Onassis te koop

Reageer