AL Mirqab is MIR dan een lang jacht

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Niet alleen won de Al Mirqab in 2009 de prijs van ‘Motor Yacht Of The Year’, het won op The World Superyacht Awards ook de prijs ‘Best Interior Design’. Het schip werd in 2008 vervaardigd door Peters Schiffbau in het Duitse Wewelsfleth. Het spannende exterieur van de boot werd ontworpen door Tim Heywood terwijl het interieur werd geconstrueerd door Andrew Winch Designs. 

Op dit superjacht is plaats voor maar liefst 60 gasten en daarnaast kan er ook nog eens 60 man bemanning meevaren. Voor de eigenaar zijn er twee speciale VIP-ruimtes bewerkstelligt waar hij zich in weelde en luxe kan terugtrekken. Dat de andere gasten er bekaaid van afkomen kunnen we nou ook niet per sé aannemen. De suites hebben namelijk allemaal een groot oppervlakte, een persoonlijke badkamer, woonkamer én dubbele slaapkamer. 

Op het schip wordt de innerlijke mens ook verwend door de aanwezigheid van een grote bioscoop, buitenbarretjes, een binnenzwembad en een buitenjacuzzi. Als je overdag lekker wil zonnen kan dat op de gecreëerde zonnebaad plaatsen. Even winkelen op het vlakke land? Dat kan aangezien er een helikopterdek aanwezig is. 

Foto’s : Giovanni Romero  

Tessa HeerschopAL Mirqab is MIR dan een lang jacht

Reageer