Mercedes-Benz ontwerpt jacht van 1 miljoen euro

In Coverstory, Motorboten by Tessa HeerschopReageer

“Het design van de Silver Arrows Marine Granturismo is totaal anders, dan bij een standaard jacht”, vertelt marketing manager Paolo Bonaveri van Mercedes. “Het design komt van dezelfde mensen die de nieuwe auto’s maken. Denk hierbij aan de het showmodel Mercedes F800.”

Om de look van een auto te verkrijgen in de stuurhut, is veel hout gebruikt dat uit verschillende lagen is opgebouwd.

Snelheid

Volgens de marketeer, moet het schip het DNA van Mercedes uitdragen: “We willen comfort, veiligheid en snelheid.

Voor die snelheid, zijn goede motoren nodig. Maar de voortstuwing zal niet bestaan uit een Mercedes-Benz motor, want het automerk is niet van plan nautische motoren te gaan ontwikkelen. Ook MTU valt af, omdat die motoren te groot zijn voor deze boot. Wat er zeker niet inkomt is een Volvo, omdat deze motor de naam van de concurrent draagt. Het blijft dus nog even onbekend, welke voorstuwing het jacht dan krijgt. De gewenste snelheid is al wel bekend, het jacht moet maximaal 40 knopen varen.

Onderhoudsvrij

Het automerk hoopt de boten aan superjachteigenaren te verkopen, die al een of twee boten in bezit hebben gehad. “We proberen ervoor te zorgen, dat dit schip zo weinig mogelijk onderhoud heeft. Natuurlijk blijft dat moeilijk, aangezien varen in een zoute zee nou eenmaal alle materialen aantast, maar we gaan voor kwaliteit. We proberen er een boot van te maken, die jaren lang meegaat en mooi blijft, net als de auto’s. Het wordt een tijdloze, klassieke boot.”

Het schip wordt bij Silver Arrows Marine gebouwd, het concept van de nieuwe boot is te bewonderen op de Monaco Yacht Show van 25 t/m 28 September.

Tessa HeerschopMercedes-Benz ontwerpt jacht van 1 miljoen euro

Reageer