Amsterdam bestrijdt drugs in Caribisch Gebied

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

Iedereen weet dat dit soort missies een snoepreisje zijn voor de mariniers die piraterij in Afrika hebben bestreden. Kun in je in dat gebied vier maanden lang niet van boord, in de Cariben wordt je met open armen ontvangen en mag zelfs je vriendin huisvesting zoeken op een van de eilanden. 

Overigens wordt er wel degelijk hard gewerkt, want ieder jaar worden enorme vangsten drugs gemeld door de Koninklijke Marine. Vooral zeilboten hebben vaak grote ladingen coke aan boord, bestemd voor Europa. 

Bemanning

De Amsterdam heeft een bemanning van 130 mannen en vrouwen en vaart onder leiding van kapitein-luitenant-ter-zee Hans Veerbeek. Naast het uitvoeren van haar taken als stationsschip, is het in staat om schepen op volle zee van brandstof en goederen te voorzien. 

Zr.Ms. Amsterdam zal op 26 augustus de haven van Willemstad Curaçao binnenlopen. Daarmee lost ze Zr.Ms. Holland af, die de afgelopen vier maanden als stationsschip fungeerde. In deze periode wist zij vier drugstransporten succesvol te onderscheppen. 

Tessa HeerschopAmsterdam bestrijdt drugs in Caribisch Gebied

Reageer