Aan boord van cruiseschip Prinsendam (Foto’s)

In Coverstory, Superjachten by Tessa HeerschopReageer

Aan boord waant zich men terug in de tijd. Aan de muren hangt historische kunst en het personeel ziet er tiptop uit, met zelfs een liftjongen in een rood kostuum. Het doet bijna koloniaal aan. 

De meeste gasten zijn Amerikanen en Nederlanders, de bemanning is voornamelijk Indonesisch en Filipijns. 

Zeldzaam

Op de Prinsendam zijn diverse kleine zwembaden en bubbelbaden, maar ook een Spa, fitness, bioscoop en casino zorgen voor vermaak. Opvallend detail: Zelfs in de gymzaal ligt rood tapijt op de vloer. 

De bibliotheek is luxe ingericht, met diverse zeldzame uitgaves van beroemde boeken. Er hangt een serene rust, die overigens op de rest van het schip ook heerst. Het is moeilijk voor te stellen, dat meer dan 800 gasten aan boord slapen. 

Maar de Prinsendam gaat mee met zijn tijd en dus is er ook een ruimte met digitale workshops. Aangezien het merendeel van de gasten gepensioneerd is, zijn de cursussen photoshop, bloggen en sociale media geen overbodige luxe. De klassen zitten iedere dag vol, vertelt een medewerker aan boord. 

Luxe

Luxe betekent niet alleen retro houten versieringen aan boord, maar ook goed eten. Daarom is het menu samengesteld door topchef Jonnie Boer van de Librije. Hij heeft persoonlijk de koks opgeleid en dat is te merken: Het eten is voortreffelijk. Op het menu staat onder meer coquilles st. Jacques, kreeft en lamsbout. 

Vertrek

De Prinsendam vertrekt morgen uit Amsterdam en komt over twee weken terug. Ze ligt dan voor het laatst in Amsterdam, want zal voortaan uit IJmuiden vertrekken. 

Tessa HeerschopAan boord van cruiseschip Prinsendam (Foto’s)

Reageer