Drakenboot regatta in Amsterdam

In Coverstory by Tessa HeerschopReageer

De EHDC Bosbaan Regatta is een open wedstrijd, waaraan ieder team kan meedoen. Dat betekent dat de samenstelling van het team vrij is. Aan de regatta nemen de beste teams van Nederland deel.

Een drakenboot is een open kano van ongeveer 12,5 meter lang, waarin maximaal 20 peddelaars om en om links en rechts plaatsnemen en tegelijkertijd peddelen. 

De regatta is onderdeel van de NDBF-cupwedstrijden, een serie van vijf wedstrijden op de 200, de 500 en 2000 meter. Er zijn punten te verdienen voor de cup en daarnaast telt de wedstrijd zelf. De NDBF is de nationale Drakenboot Bond.

Start race

De race start 31 augustus om 10.30 met de eerste races op de 500 meter. Er zijn series, halve finale- en finalewedstrijden. Vanaf de lunch vinden de wedstrijden op de 200 meter plaats en eind van de middag, 15.40 uur, wordt de 2000 meter gevaren. Bij de 2000 meter komen alle boten gelijktijdig op het water en varen dan twee ronden van 500 meter. De langzaamste boot start eerst, de snelste als laatste, dit op basis van de 200 meter tijden. 

Tijdens de wedstrijden wordt het evenement ‘Gezelligheid op de Bosbaan’ georganiseerd, dat van 30 augustus tot en met 1 september rond de Bosbaan plaats vindt, met attracties voor jong en oud, eet- en drankkramen.

Tessa HeerschopDrakenboot regatta in Amsterdam

Reageer